Dünyanın En Tehlikeli Virajlarında Doğa Yürüyüşü

Dünyanın En Tehlikeli Virajlarında Doğa Yürüyüşü

22 Temmuz 2018 Pazar Günü Dünyanın En Tehlikeli Virajları olarak kabul edilen Derebaşı Virajlarında Doğa Yürüyüşü Etkinliği gerçekleştiriliyor.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ VİRAJLARINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

22 Temmuz 2018 Pazar Günü Dünyanın En Tehlikeli Virajları olarak kabul edilen Derebaşı Virajlarında Doğa Yürüyüşü Etkinliği gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Katkıları ile Trabzon Valiliği,Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından Ortak olarak gerçekleştirilecek olan Organizasyon çerçevesinde 23 Temmuz 2018 Pazar Günü Derebaşı Virajlarında Yürüyüş Etkinliği gerçekleştirilecek.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz,Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un katılımları ile gerçekleştirilecek olan yürüyüş etkinliğine  Halkımızın büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.

KAYMAKAM AYRANCI-DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE HERKESİ BEKLİYORUZ

Derebaşı Virajlarının Çaykara İlçemizin farklı doğal güzellikleri bünyesinde barındıran en güzel yerlerinden bir tanesi olduğunu ve de Çaykara İlçemizi ziyarete gelen tüm misafirlerimizin mutlaka Derebaşı Virajlarının güzelliklerini yaşamlarının sağlanması gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı 22 Temmuz Pazar Günü gerçekleştirecekleri Doğa Yürüyüşü etkinliğinde Tüm Çaykara Halkını yanlarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

/resimler/2018-7/20/1632281077824.jpg

Çaykara İlçemizin Hem insanları ile hem de Doğal Güzelliği ile Cennet Vatanımızın en güzel İlçelerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara Kaymakamlığı olarak Çaykara Belediyesi ile İş Birliği içerisinde İlçemizin Derebaşı Virajları gibi saklı doğa cennetlerini hem tanıtmaya hem de Doğa Severlerin beğenilerine  kazandırmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Doğal Yaşamı Koruma noktasında  temel hedeflerinin bir yandan Mevcut olan Doğal Zenginliklerimizi  Korumaya çalışmak ve  İlçemizi ziyarete gelen insanların Çaykara İlçemizden memnun ayrılmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı diğer hedeflerinin ise  Çaykara İlçemizde yeni Doğal alanlar oluşturarak  Çaykara İlçemizin sesini duyurmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

1-SAAT 09.30´DA ÇAYKARA´DA SABAH KAHVALTISI

Organizasyon Komitesi tarafından 23 Temmuz 2018 Pazar Sabahı Çaykara İlçemizde Halkımız ile birlikte sabah kahvaltısı organizasyonu gerçekleştirilecek./resimler/2018-7/20/1632508734687.jpgTrabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz ile Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok da Sabah Kahvaltısında Halkımız ile bir araya gelecekler.

10.30 DEREBAŞI VİRAJLARINA HAREKET

Saat 10.30´da Çaykara İlçemizden Derebaşı Virajlarına hareket edilecek.Çaykara Halkımız da Organizasyon Komitesi ile birlikte Derebaşı Virajlarına doğru yola çıkacaklar.

DEREBAŞI VİRAJLARINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz´un Önderliğinde Derebaşı Virajlarında Doğa Yürüyüşü Etkinliği gerçekleştirilecek.

Derebaşı Virajlarının ve de Bölgenin Turizme kazandırılması ve de Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden olan Çaykara İlçemizi ziyaret eden misafirlere alternatif Turizm Alanları oluşturulması amacı ile gerçekleşecek olan Doğa Yürüyüşünün Yüksek bir halk katılımı ile gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

KARAÇAM MAHALLESİNDE İKRAM

Organizasyonun son bölümünde ise Karaçam Mahallesinde misafirlere ve vatandaşlara İkram Organizasyonu gerçekleştirilerek etkinlik tamamlanmış olacak.

VALİ YAVUZ ETKİNLİK ALANINDA İNCELEME YAPTI

Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi Tok ile birlikte Doğa Yürüyüşünün gerçekleştirileceği Derebaşı Virajlarında hem incelemelerde bulundu hem de Doğa Yürüyüşünün gerçekleştirileceği alanı yerinde gördü.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YOLU

Otoriteler tarafından Dünyanın en çetin yolu olarak kabul edilen Derebaşı Virajları Çaykara İlçemizi Bayburt´a bağlayan bir yol konumuında./resimler/2018-7/20/1633262329115.jpg1916 Yılında Çaykara İlçemizin Ruslar tarafından İşgal edilmesi esnasında Ruslar tarafından Bölge insanımız çalıştırılarak kazma ve kürek ile açılan Derebaşı virajları araba yolu zaman zaman kısmi iyileştirme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirilse de hala daha insanlar tarafından çok bilinmeyen ve de kullanılmayan bir yol olarak karşımızda duruyor.

Gerçekleştirilecek olan Doğ Yürüyüşü ile insanların ilgisinin Derebaşı Virajlarına çekilmesi ve de Bu Bölgedeki Doğal Güzellikleri insanların yaşayabilmesi için Bölgenin Turizme kazandırılması hedefleniyor.

Çaykara Bayburt D 915 Yolu olarak bilinen Derebaşı Virajları yaklaşık olarak Of Bayburt Arassı 106 KM mesafede.29 Adet Virajdan oluşan Derebaşı Virajları özellikle 2035 Metre yükseklikte bulunan Soğanlı Dağı girişi ile birlikte Bayburt´a bağlanıyor.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir