Dünya Ormancılık Haftası Uzungöl´de Kutlandı

Dünya Ormancılık Haftası Uzungöl´de Kutlandı

Her Yıl 21-26 Mart Tarihlerinde Gerçekleştirilen Dünya Ormancılık Haftası Uzungöl´de Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

DÜNYA ORMANCILIK HAFTASI UZUNGÖL´DE KUTLANDI

Her yıl 21-26 Mart tarihlerinde kutlanan ?Dünya Orman Haftası  Uzungöl İlkokulu ve  Ortaokulunda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Çaykara İlçe Orman Şefliğinin organizasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda Uzungöl İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen çeşitl etkinlikler ile Dünya Ormancılık Günü kutlandı.

/resimler/2017-3/22/1653215158341.jpg

Düzenlenen Törene Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş,Çaykara Orman İşletme Şefi Teyfik Canbakal ,UZUNGÖL İlkokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Recep(Aydın) Soylu ile  öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN  HAFTASI

21 Mart´ta Güney yarım kürede sonbahar, Kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıç günü olması nedeniyle 1971´de Avrupa Tarım Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü bu günü "Dünya Ormancılık Günü" olarak kabul etmişlerdir. Ülkemizde de her yıl 21-26 Mart "Orman Haftası" olarak değerlendirilmektedir.

BAŞKAN TOK ORMANLAR EN KIYMETLİ ZENGİNLİK KAYNAKLARIMIZDIR

Törende bir konuşma yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ormanların  bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşıladığımızı ifade ettiler

/resimler/2017-3/22/1654343660202.jpg

Ormanların Bizim için, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardan bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Tok
Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz.

/resimler/2017-3/22/1655179445051.jpg

Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibi olduğunu sözlerine ekleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok . Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. 
Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır şeklinde konuştu.
Ormanların çoğaltılmasında bizlerin de katkısı olabileceğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Orman işletmeleri ya da belediyelere müracaat ederek ağaçlandırma çalışmalarına katılabileceğimizi sözlerine ekledi.

TEYFİK CANBAKAL ?ORMANLARIN FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ

Ormanların faydalarını saymakla bitiremeyeceğimizi ifade eden Çaykara Orman İşletme Şefi Teyfik Canbakal bu faydaları belli başlı olarak 5 ana başlık altında toplayabileceğimizi sözlerine ekledi.Bunlar;

1-Ormanlardan çeşitli ürünler velde ederiz.

2-Ormanlar suların düzenli akmasını sağlar.Bu şekilde su taşkınları ve selleri önler.

3-Ormanlar toprağın akıp gitmesini önler.Bu şekilde Toprak Kayması yani Erezyonun önüne geçmiş oluruz.

4-Ormanlar havayı temizleyerek yaşamımıza canlılık katar.Daha dinamik ve de sağlıklı olmamızı sağlar.

5-Ormanlar Yurt Savunmasında da bizlere yardım eder.

ÖĞRENCİLERE 3 AYRI ETKİNLİK

Programda öğrencilere yönelik olarak 3 farklı etkinlik gerçekleştirildi.

1-Çizgi film gösterisi:

Dünya Orman Haftası ile ilgili çizgi film gösterimi gerçekleştirildi.

2-Orman Şarkıları

Dünya Orman Haftasında Orman ve ağaçlar ile ilgili şarkılar öğrencilerin de eşlik etmesi ile seslendirildi.

3-Uluslar arası Ormancılık Günü ile ilgili bir film gösterisi gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ HEDİYELER:

Uzungöl İlkokulu ve de Uzungöl Ortaokulu Öğrencilerine Orman Haftası ile ilgili çeşitli hediyeler dağıtıldı.İşte Dağıtılan Hediyeler;

Uzungöl İlkokulu Öğrencilerinin tamamına:

1-Fidan

2-Balon

3-Şapka dağıtımı yapıldı.

Uzungöl Ortaokulu Öğrencilerinin tamamına

1-Fidan

2-Kalem Seti dağıtımı gerçekleştirildi.

OKUL BAHÇESİNDE PEYSAJ ÇALIŞMASI

İlçe Orman İşletme Şefliği tarafından Uzungöl İlkokulu-Ortaokulu Okul Uygulama bahçesinde peysaj çalışması yapılması kararlaştırıldı.Önümüzdeki haftalar içerisinde başlayacak olan peysaj çalışmalarında Okul Uygulama bahçesine hem ağaç dikimi gerçekleştirilecek hem de çiçek ekimi yapılacak.



İlginizi Çekebilir