Düğün Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır?

Düğün Kıyafetleri Nasıl Olmalıdır?

Düğün denildiğinde hiç şüphesiz akla gelen en önemli hususlardan birisi de kıyafetlerdir

 

Düğün denildiğinde hiç şüphesiz akla gelen en önemli hususlardan birisi de kıyafetlerdir. Tabi burada öncelikle gelinle damatın giyiminin ardından diğer akrabaların ve yakınların düğün kıyafetleri de önem taşır. Netice de o gün en konuşulacak ve yorum yapılacak hususlardan birisi de gelinliğin ve damatlığın hangi stilde dikildiği ve yakışıp yakışmadığıdır.

Vücuda Göre Gelinlik Seçimi

Öncelikle gelinlik seçerken en önemli husus nelerin gizlenmek nelerin vurgulanmak gerektiğidir. Neticede göz kamaştıran bir gelin olmak için kainat güzeli olmak gerekmez. Örneğin: Kalça geniş, bel kısmı dar ve göğüsler küçükse armut tipi vücut tipidir. Bu vücut tipine sahip bayanlar göğüslerini daha dolgun göstermek adına drapeli ve göğüs modelli gelinliklere yönelebilirler. Her çeşit gelinliği taşıyabilen vücut tipi ise kum saatidir. Formu oldukça orantılı olan bu vücut tipi V yaka ve tek omuzlu üstlerle mükemmel şıklık yakalayabilir.

Vücuda Göre Damatlık Seçimi

Düğün kıyafetleri konusunda gelinlik seçimi kadar önem taşıyan bir diğer kriterde damatlıktır. Beyazların büyüsüne kapılmış bir gelin yanında elbet erkekte beyaz atlı prensi simgelemek isteyecektir. Genelde her zaman gelinlerin giyimi ön plana çıkar. Ancak erkek giyimi de bir o kadar dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.

Damatlık seçiminde her zaman hazır takımlar tercih ediliyor. Halbuki alınan takım her zaman tamamıyla vücuda oturmadığı için terzilik işlemden illaki geçmekte. Hal böyle olunca takımın orjinalli de zaman zaman bozuluyor.

Bu gibi durumla karşılaşmamak adına kendi istediğiniz stilde bir damatlık diktirmek. Böylelikle hem daha yaratıcı hem de şık ve orantılı bir takım elde etmiş olacaksınız. Düğün kıyafetleri için daha fazla bilgi almak adına http://www.dugunmevsimi.com/abiye-ve-nisanlik adresini ziyaret edebilirsiniz. 



İlginizi Çekebilir