Doktor Cinayeti Protesto Edildi

Doktor Cinayeti Protesto Edildi

Samsun`daki Doktor Cinayeti (KTÜ) Tıp Fakültesinde Okuyan Öğrenciler tarafından Protesto edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğuna bağlı Tıp Fakültesi öğrenci grubu, Op. Dr. Kamil Furtun'un Samsun`da görevi başında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. 

KTÜ Tıp Fakültesi önünde öğle saatlerinde bir araya gelen Tıp öğrencileri ve sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi`nde çalışan Op. Dr. Kamil Furtun`un silahlı saldırı sonucunda öldürülmesini protesto etti. Ellerinde pankart ve dövizlerle sağlık çalışanlarına şiddete tepki gösteren öğrenci grubuna Tıp Fakültesi dekanlığı destek verdi./resimler/2015-6/1/1438372430245.jpg

Grup adına basın açıklamasını okuyan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu öğrenci temsilcisi Emre Koç,” üç gün önce Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun'un; insanlığı sorgulanabilir bir şahıs tarafından hunharca öldürülmesi, bu ne ilk nede son olacağını düşündüğümüz bir olaydır.  Şiddet günümüzün bir sosyal problemi olup şiddeti her yerde görmekteyiz! Doğduğumuzda ilk dokunduğumuz insanlar, öldüğümüzde yanımızda olan insanlar ve yaşam süresince her başımızın ağrısında yardımına ihtiyaç duyduğumuz insanlardır sağlık çalışanları. Bu kadar halkın içindeyken her zaman yardım etmeye hazırken şiddete, hakarete, tehdite ve de ölüme maruz kalan insanlardır sağlık çalışanları. Aslında ölen doktor mu, hastalar mı, yoksa insanlık mı? Hekim olabilmek için çocukluktan başlayan ve 30'lu yaşlara kadar hayatının en güzel yıllarını okumakla geçiren insanlar olarak artık siyasi meze, oy toplamak için kullanılan günah keçileri olmak istemiyoruz. Artık meslek örgütlerimizin, odalarımızın, sendikalarımızın, derneklerimizin siyasi emeller için değil, bizlerin hakkını savunmak için uğraş vermeleri gerektiğinin altını çizmek isterim. Bu halde bizim isteğimiz bu olayların önüne geçilmesine yönelik radikal tedbirlerin acilen alınmasıdır. Karadeniz Teknik Üniversitesi sağlık çalışanları ve öğrencileri olarak yaşanılan bu vahim olayı kınıyor ve elimizden geldiğince olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz, dedi.                                    

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Doktor Cinayeti Protesto Edildi

İlginizi Çekebilir