DKV Gençlik´ten Annelere Kahvaldı

DKV Gençlik´ten Annelere Kahvaldı

Dernekpazarı Köyleri Vakfının gençlik kolları Anneler için kahvaltı etkinliği düzenledi

Merkezi İstanbul ?da bulunan ve birçok etkinliğe imzası olan,250 Dernekpazarlı Üniversite öğrencisini aylık bursla destekleyen DERNEKPAZARI KÖYLERİ VAKFI (DKV) nın ? Gençlik Kolları değişik etkinliklerle Vakfı tanıtma ve destek sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir.Bu bağlamda Annelere kahvaltı düzenlediler. Çok güzel bir kaynaşma oldu.Anneler de bu oluşumdan büyük mutluluk duydu.

Birçok ülkede her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü ?Anneler Günü´ olarak); o gün annelerin toplum ve insanlık hayatındaki kutsal yeri ve önemi anlatılmaktadır. Annelerimiz bizim saygı ve hürmete en layık olan varlıklarımızdır. Çünkü onların bizler üzerinde emeği çoktur. İnsan ki doğumundan yetişmesine kadar en çok emek harcanan ve bakımı meşakkatli bir varlıktır. Bütün bu zahmetli sürece rağmen onlar,  hiç bir zaman anne oldukları için şikâyet etmezler. Bizim daha sağlıklı olmamız için gerekirse aç, susuz ve uykusuz kalırlar./resimler/2016-5/16/2142525145184.jpgAnnelerimize ve büyüklerimize karşı saygımız daim olmalıdır. Onlara sadece gençliliklerinde değil, yaşlandıklarında da saygı göstermeliyiz. Ünlü şairlerimizden Necip Fazıl KISAKÜREK ise, annenin hayatımızdaki önemini şu dizelerle dile getiriyor. 

Bir zincir istiyorum, hırsımı bağlayacak

Bir yangın istiyorum, ruhumu dağlayacak

Bir ana istiyorum, başımda ağlayacak?

Böyle bir düsturla yol yürüyen biz DKV Gençlik Kolları olarak sırtımızda Hacca götürsek onların hakkını ödeyemeyeceğimiz, Allah evlada cennetin kapısının anahtarını annesinin ayaklarının altına serdiği, sütlerini helal etmedikleri "evladım senden Allah(c.c) razı olsun" demeden işlerimiz yolunda gitmediği bu ihtişamlı varlıklarımız annelerimiz için, bizleri doğurup büyüten kıymetlilerimizi unutmamalıyız ve unutmuyoruz. /resimler/2016-5/16/2142133269465.jpgGençlik Kolları olarak bu kadar anlamlı ve manevi boyutu ulu, sadece bir güne sığdırılamayacak olan ömrümüze bedel annelerimizin gününü temsilen kutladığımız "DKVGK Anneleri Kahvaltısında" etkinliğimiz vesilesiyle ilk önce ayakları öpülesi ce şehit annelerimizin, Dernekpazarı´nın değerli annelerinin, tüm ulusumuzun annelerinin ve anne adaylarının ´Anneler Günü´ kutluyoruz. 

İyi ki varsınız kıymetlilerimiz... 

Haber:Fahri Düzenli/Dernekpazarı



Anahtar Kelimeler: Gençlik Annelere Kahvaldı

İlginizi Çekebilir