Dilimizi Niçin Doğru Kullanmalıyız?

Dilimizi Niçin Doğru Kullanmalıyız?

Çaykaralı Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Yılmaz Keskin Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinde okunucularıyla buluştu.

 Çaykaralı Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Yılmaz Keskin Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ? Çaykara´da Söz Varlığı? konulu kitabını tanıtarak, Çaykara´da kullanılan bazı sözcüklerle ilgili söyleşi gerçekleştirdi. /resimler/2020-3/14/1000373095118.jpgTrabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde saat 18:00´da başlayan söyleşide dernek yönetimi ile birlikte hemşehrilerimiz ilgi gösterdi. 

Kitabı ile ilgili bilgiler aktaran Eğitimci-Araştırmacı -Yazar Yılmaz Keskin, yaptığı konuşmada,  ?Çaykara´da Söz Varlığı? adlı kitabı yazdığını belirterek, bu bilgileri değerli hemşehrilerimle paylaşma gereğini duydum. Yapılan bu araştırmada ve incelemede elde ettiğim bazı bulgular var. Bu gerçekler doğrultusunda daha öce Rumca bildiğimiz ve daha sonra öğrendiğimiz bazı sözcüklerin üzerinde duracağız. Ben bir eğitimci olarak eğitim bilimine gönül vermiş bir şahsiyet olarak bu bulgular doğrultusunda bir şeyler anlatmaya çalışacağız. Buradaki amacım, söz varlığımızın içinde olup Rumca olduğuna inandığımız ancak yapılan araştırmalar neticesinde Rumca olmadığı ortaya çıkan sözcüklere dikkati çekmek istiyorum. Türkçe olan bu sözcüklere Ata yadigârı olarak ele almamız lazım. Anamız, babamız, kardeşimiz ve torunumuz gibi bu sözcükleri sevip korumamız gerekiyor. Amacımız, kendi sancılarımızla besleyip büyüttüğümüz sözcüklerin sahibi olmak için kısacası kendimiz olmayı, bilgiyi Türk insanının anahtarı yapmayı sağlamaktır,? dedi./resimler/2020-3/14/1000535595430.jpgDaha sonra sinevizyon gösterimi ile özellikle Çaykara yöresinde kullanılan kelimeler ve isimlerle ilgili bilgiler verdi. Söyleşi sonunda Yılmaz ?Çaykara´da Söz Varlığı? adlı kitabını imzalayarak katılımcılara hediye edildi.

/resimler/2020-3/14/1001100127231.jpg/resimler/2020-3/14/1001251064764.jpg 



İlginizi Çekebilir