Destek Yardımları Evlere Dağıtılacak

Destek Yardımları Evlere Dağıtılacak

Koronavirüs (Covit 19) ile mücadele kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmamaları için nakdi yardımlar evlere getirilecek.

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından Mahalle Muhtarlarına birer mesaj çekilerek Sosyal Yardım kapsamında destek uygulanacak ailelere yapılacak olan 1000´er TL Desteğin Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs(Covit 19) ile mücadele kapsamında vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları için nakdi yardımın görevliler tarafından vatandaşların evlerine dağıtılacağı ve vatandaşların evlerin den çıkmamaları gerektiği ifade edildi.

Aile,çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde Ekonomik Destek alan ailelere 1000´er TL ödeme yapılacağı ifade edilen mesajda vatandaşlarımızın bunun için ayrıca bir başvuru yapmalarına gerek olmadığını Sisteme kayıtlı olan vatandaşların ödeme işlemlerinin görevliler tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi.

Görevliler tarafından Ödeme işlemine 03.04.2020 Cuma Günü saat 10.00´dan itibaren başlanacağıu ifade edilen açıklamada dağıtım işlemlerinin PTT dağıtıcıları,bekçiler,kolluk birimleri ve Kamu Görevlileri vasıtası ile gerçekleştirileceği ve vatandaşlarımızın kesinlikle evlerinden çıkmamaları gerektiği ifade edildi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-EVDE KALALIM

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından Konu ile ilgili gerçekleştirilen açıklama:

Değerli Hemşerilerimiz?

Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Paketi Destek Programı çerçevesinde ve ekonomik destek alan ailelere 1000 TL ödeme yapılacaktır.Ancak Sosyal mesafenin korunması,kalabalık ve yoğunluğun oluşmaması için ödemelerin vatandaşlarımıza 04.03.2020  Cuma saat 10.00´dan itibaren PTT dağıtıcıları,bekçiler,kolluk birimleri ve Kamu Görevliklerimiz vasıtası ile kendi kametlerinde yapılması kararlaştırılmıştır./resimler/2020-4/3/1119140352144.jpgBu nedenle vatandaşlarımızın PTT´ye gelmelerine gerek yoktur.Yapılan Dağıtım Planı çerçevesinde en yakın sürede kendileri ile iletişime geçilecektir. Lütfen evde kalma uyarılarını dikkate alalım.

Çaykara Kaymakamlığı tarafından Muhtarlara gönderilen mesaj:

Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenli merkezi sosyal yardım alan hanelere her hangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1000 TL ödeme yapılacaktır.

HANGİ AİLELERE DESTEK SAĞLANIYOR

1-Yaşlı Aylığı

2-Engelli Aylığı

3-Engelli Yakını Aylığı

4-Silikozis Aylığı

5-Eşi Vefat Etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım

6-Muhtaç Asker Ailelerine yönelik düzenli Nakdi Yardım

7-Öksüz,yetim yardımı

8-Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı

9-Şartlı Eğitim Yardımı

10-Şartlı Sağlık Yardımı

11-Çoklu Doğum Yardımı

12-Psiko Sosyal ve Mali Kayıp yaşayan Tüberkiloz

13-SSPE Hastalarına yönelik düzenli Nakdi Yardım Programı

HANGİ YARDIM HANGİ GÜN ÖDENECEK

Nakdi Yardımlar Doğum Tarihlerinin  son rakamına göre gerçekleştirilecek.İşte o takvim.

S.N.

TDOĞUM TARİHİNİN SON RAKAMIRAKAMI

ÖDEME TARİHİ

1

0 ve 5

1 Nisan 2020

2

1 ve 6

2 Nisan 2020

3

2 ve 7

3 Nisan 2020

4

3 ve 8

4 Nisan 2020

5

4 ve 9

5 Nisan 2020



İlginizi Çekebilir