Dernekpazarı´nda Elektrik Sorunları Masaya Yatırıldı

Dernekpazarı´nda Elektrik Sorunları Masaya Yatırıldı

Dernekpazarı ilçesinde Elektrik sorunları ilçe protokolü ve Çoruh elektrik dağıtım işletmesi yetkilileriyle birlikte masaya yatırıldı.

Çoruh Elektrik Dağıtım İşletmesi Trabzon Bölge Müdürü Erol Örseloğlu ile yetkili personelden Cemil Yıldırım ve Baki Sonay ın İştiraki ile İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda, Kaymakam Selim,Erkovan, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Yasın ve Muhtarların iştirakıyla  yapılan toplantıda ilçenin elektrik sorunları masaya yatırıldı.Toplantıyı kısa bir açıklamayla açan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık İştiraklerinden dolayı muhtrlara teşekkür etti. Daha sonra Cemil Yıldırım ın il ve ilçe ile ilgili elektrik bilgileri sunumundan sonra söz alanmuhtarlar dinlendi.

Muhtarların ortak şikayet ve talepleri, Hizmet sunan elemanların yetersiz oluşu, Sokak aydınlanmalarının bölge için büyük ihtiyaç olmasına rağmen halkın ihtiçlarını karşılayamadığı, Birçok trafonun ihtiyaca cevap vermediği, Yaz aylarında kaldığımız ve hayvanlarımızın kışlık ihtiyacı olan otları temin ettiğimiz mezralarımıza elektrik verilmemesi ve ilçemiz şantiyesinde gece nöbetçi elemanın olmayışı şeklinde sıralandı.

Kaymakam Selim Erkovan :?Kurumun imajının tahsilat yapan bir kurum görünümüne girdiğini, oysa temel sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. Yatırımlar bazında İlçemizde %1,5 yatırım var. Bu çok düşük bir rakam ve nüfusun beklediği hizmetler oluşmamaktadır?. Dedi

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık´da ?Sunumda ilçemiz nüfusunun en düşük olduğu zamana göre değerlendirildiği görülüyor. Oysa yaz aylarında sizdeki kayıtların çok üstünde bir  nüfus hizmet almakta. Yatırım planlamaları ise düşük nufusa göre ayarlandığından hizmetlerde yetersiz kalmaktadır? dedi.

Tüfekçi  Mahallesi muhtarı Barma Yaylasında ve diğer yaylalarımızdaki bakım çalışmalarından şikayetçi oldu. Bölge Müdürü de Trafolara kadar olan yüksek gerilim hizmeti dışında hizmet vermelerinin  mevzuat gereği mümkün olmadığını belirtti. Bu kez muhtar: Kurum Yaylalardaki yüksek gerilimin dışında hizmet vermeyecekse kim verecek dışında hizmet vermeyecekse kim verecek? O zaman yüksek geriliminizi de sökün alın. Elektriğimiz yok diyelim dedi.

Başkan ?Yüksek gerilim dışındaki arızaları vatandaşa bıraktığınızda süre önce yaşadığımız ölümlü vakaya yenileri eklenir. Elektriği yanmayan vatandaş arızayı gidermeye çalışırken elektriğe kapılıp hayatını kaybetti. Bunun sorumlusu kim ? ? dedi.

En küçük bir  arızada bile arıza alanından çok uzak olmamıza rağmen elektriklerimiz kesilmektedir dedim ve konuya açıklık getirerek sorularımı yönelttim. Çapı 50 km. lik bir alanı kapsayan şebeke hattında tek bir ayırıcı var. Taşhan Pazarında.Yaylalarımızda veya uzak dağ köylerimizde  bir  arızayı bulabilmek için Taşhan Pazarından elektrik kesilmekte. Bu nasıl bir mantık ? Mazeret olarak  Ayırıcı trafo için yer bulamıyoruz deniliyor. Parayla  sattığınız enerji için  almak isteyeceğiniz yerin de parasını verip istimlak  edin bakalım yer bulmazmısınız. Hem bu bizim sorunumuz değil, Hizmeti 24 saat kesintisiz  sunduğunuz tüketici ile  eksik sunduğunu  bizler  arasında  farklı bir  ücretlendirme yok.

2011 yılında 20 üzerine abone kaydı yapılan Karayemiş Mahallesi sakinlerine hala elektrik verilemediğinden orada hayvancılık yapan  insanlarımız mağdur edilmiş durumda. Şimdide  iki yıl daha size elektrik bağlamamız mümkün değil demektesiniz. Vergisini %100 ödeyen Türkiye de tek ilçeyiz. Bunları hak etmiyoruz. Dedim.

Zincrlitaş Muhtarı da  ?Biz bölge olarak sürekli göç veriyoruz. Dinamik nesil kalmadı. Mahallemdeki nüfusun %70 i 60 yaş üstü. Cami ile evinin arasındaki patika yolda sokak aydınlanması istemekte.Birçok belediye 65 üstü insanları bedeva taşırken benim yaşlı vatandaşıma da bir sokak lambasını çok görmeyin.? Dedi.

Sonuç olarak : Konşulanlar değerlendirilerek   gereği yapılacaktır. Ancak bir kısmının müesseseyi aştığı, yasa ile yapılabileceği söylenerek toplantı sona  erdi.

Haber: Fahri Düzenli/Dernekpazarı



Yildiz
22.08.2015 23:10:32
Kaymakam efendi ne derece haklidir bilinmez. Masadan kalkip köyleri gezse. koylerde 9 katlı rezidanslar var. kanalizasyon yok. Kaymakam efendi bu rezidanslara elektrik yeter mi? köyleri çevirdunuz betın yiginina. birde doplaniyorsunuz.

İlginizi Çekebilir