Dernekpazarı´nda Üreticiye Büyükbaş Hayvan

Dernekpazarı´nda Üreticiye Büyükbaş Hayvan

Dernekpazarı Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 5 üreticiye 30 adet Büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Dernekpazarı Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 5 üreticiye 30 adet Büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Dernekpazarı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bakanlığı 2017 Yılı Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında Genç Çiftçi Projesi Desteklemeleri alanında 5 Üreticiye toplam 30 adet Büyükbaş Hayvan Dağıtımı gerçekleştirildi.

Genç Çiftçiler Projesi Büyükbaş Hayvan Dağıtım Törenine Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Kılıç,Dernekpazarı Tapu ve Kadastro Müdürü Eyüp Tak,İlçe Nufus Müdürü Süleyman Sırrı Çıkrık,Dernekpazarı İlçe Yazı İşleri Müdürü Dursunbey Aydın,Dernekpazarı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Muhammet Sandıkçı,Dernekpazarı Ziraat Odası Başkanı Cengiz Şenocak,Veteriner Hekim Engin Akyol ve Veteriner Hekim Nilay İvgin´in katılımları ile gerçekleşti.

PROJEDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR

Genç Çiftçi Hibe Programı projesinden 18-40 Yaşları arasında hiçbir Sosyal Güvencesi olmayan (Tarım Bağkuru ve İşkur Kapsamında Çalışanların sigortası  hariç) 3 sene köyde ikamet etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra Vergi Mükellefi olmayan Emekli ve Memur çalışan olmayan kişiler projeye başvuru yapabilmektedirler.

PROJE TAKİP SÜRESİ 3 SENE

Proje Takip süresi 3 sene olup bu süre içerisinde Büyükbaş Hayvanları TARSİM Sigortası yapma zorunluluğu bulunmaktadır./resimler/2018-5/25/1532115345609.jpgAMAÇ TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAK

Genç Çiftçi Projesi ile Tarımda Sürdürülebilirliğin sağlanması,Genç Çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, üreticilerin ve halkımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi,alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması,kırsalda genç  nüfusun istihdamına katkı sağlayacak ve kırsal alandaki Tarımsal Üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir