Dernekpazarına Turizm Vadisi

Dernekpazarına Turizm Vadisi

Dernekpazarı ilçesinde işadamı Metin Al, Turizm Vadisi projesi için dev yatırımla kolları sıvadı.

Trabzon Dernekpazarı ilçesinde iş adamı Metin Al, Turizm Vadisi projesi için dev yatırımla kolları sıvadı. Dernekpazarı Çaykara karayolunun Holo Deresi girişi mevkiinde bulunan yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine planlanan Turizm Vadisi projesi için ilk adımlar atıldı. İlk olarak turizme ayrılan bu bölgenin Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından dere ıslahı çalışmasının yapılmasını bekleyen iş  adamı Metin Al; " 2018 yılı ödenek kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.
/resimler/2017-8/25/2109501306349.jpg
"Bürokratik Engeller Kaldırılmalı ve Yatırımcının Önü Açılmalı" 
Bölgemize yatırım yapacak olan işa damlarımızın çokça şikayetçi oldukları´ Bürokratik Engeller´ konusunda gerekli makamların bizlere desteği olacağına inancım tamdır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Dernekpazarı ilçe Belediyesi öncülüğünde gerekli olan plan değişikliklerin yapılması durumunda Yaklaşık 5 milyon TL´lik yatırım yapacağını belirten Metin Al,"  o bölgedeki 40 bin metrekare  arazi  üzerinde; bungalovlar, yüzme havuzları, cafe, restaurant, otel, mescit, oturma ve gezinti alanı, çocuk oyun alanı ve şelalelerden oluşan çok amaçlı sosyal etkinlik alanlı bir turizm vadisi planlıyoruz.
/resimler/2017-8/25/2112147402945.jpgGerekli Bürokratik işlemleri tamamladıktan sonra inşallah projemizi hayata geçireceğiz. Bu konuda sayın Bakanlarımız İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat ALBAYARAK beyefendilerininde desteklerini bekliyoruz. ilk olarak 28 kişiyi misafir etmek için 7 adet dubleks bungalovların yanında restaurant,cafe mescit bölümünü hayata geçireceğiz. 2. etapta ise Orman Bakanlığından 49 yıllığına kiralayacak olduğum alanla birlikte bu sayıyı 56 ya  çıkarmayı hedefliyoruz. Daha sonra da bu bölgemize benim gibi yatırım yapmayı planlayan diğer işadamlarımızı da bekliyor olacağız. İlçemiz Kentsel dönüşümle birlikte Uzungöl turizminden gerekli payı alacaktır. Bize yardımlarını esirgemeyip her türlü desteği veren Başta Trabzon Milletvekilimiz Sayın Ayşe Sula Köseoğluna, Dernekpazarı Kaymakamımız Murat Yıldız´a, Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Aşık´a, Ak Parti ilçe Başkanı ve Teşkilatına ayrıca gazetenize teşekkürlerimi sunuyorum.dedi.
 
Son olarak bölgede inceleme yapan Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu gerekli desteğin verilerek turizmin önündeki engellerin kaldırılacağını belirtmişti.
 
HABER: Yaşar Falcı/DERNEKPAZARI


Anahtar Kelimeler: Dernekpazarına Turizm Vadisi

İlginizi Çekebilir