Dernekpazarı İlçesinde Hafız Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni

Dernekpazarı İlçesinde Hafız Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni

Dernekpazarı İlçesinde Hafız Öğrenciler İçin Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

 Fahri  Düzenli 

Dernekpazarı Merkez Kız Kur an Kursu beşinci dönem hafızlık mezuniyet töreni yoğun halkın iştiraki ile 05. 08.2023 Cumartesi günü yapıldı. 

23 kız  öğrencinin hafız olarak mezun olduğu tören, saat 10.00 da Atatürk İlkokulu Konferans salonunda gerçekleştirildi. 

İcazet Merasimine Devlet Eski Bakanı Eyüp Aşık, Kaymakam vekili Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, Vakıf Başkanı Dr. Mustafa Güveli, Kurs Mütevelli Heyeti, ilçeyi temsilen bir gurup vatandaş, Kursiyer öğrencilerin aileleri, öğretici hocaları ve kursiyerlerin iştiraki ile gerçekleştirildi. 

İcazet Töreni Merkez İmamı İsmail Hakkı Topal’ın Kur an tilaveti ile başladı. Müftü Sinan Taşkıran ın yaptığı bilgilendirme ve teşekkür konuşması ile devam etti.  

Mezun Hafizelere ödülleri ile belgeleri verildi. Ayrıca hepsine birer altın hediye edildi. 

 Yıl içi yaptıkları birbirinden güzel ve anlamlı tabloları sergisi gezilerek tören sona erdi. 

 Bayanlara yönelik sohbet ve dini bilgilere aynı salonda. Erkeklere yönelik sohbet te,Dernekpazarı ilçesinden biri olup ,Yalova Müftülüğü görevini sürdüren Cevdet Cemal Çıkrık tarafından Merkez Camiinde yapıldı.  

Emekli din görevlilerinden Ahmet Aksoy un yaptığı duadan sora kılınan öğlen namazının peşinde davetlilere izzet ikramda bulunuldu. 



İlginizi Çekebilir