Dernekpazarı Derneği Üniversite Öğrencilerinin Yanında

Dernekpazarı Derneği Üniversite Öğrencilerinin Yanında

İstanbul´ da faaliyet gösteren Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı ( DKV ) kısa zamanda birçok başarılı hizmetlere imza attı.

25 yıl önce İstanbul da kurulan Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı ( DKV ) kısa zamanda  birçok başarılı hizmetlere imza attı. 

Kuruluşunu tamamladıktan sonra Haznedar da beş katlı bir bina alarak tüm etkinliklerini  buradan yönlendirmeye başladı. İlçe olarak teşkilatlandığımız 1991 yılında kamu kurumlarının tüm donanımlarını karşıladı. İstanbul ve Trabzon´dan  sağladığı Doktorlarla birlikte bir hafta boyunca tüm köyleri sağlık taramasından geçirdi. Kültürel faaliyetlerine de  yer veren Vakıf Her yıl üniversite de okuyan öğrencilerimize burs desteğinde bulundu. Bu desteğin maddi  giderini finanse edebilmek için kişilerin verdiği destek dışında farklı  organizasyonlar  düzenleyerek öğrencilerimize daha çok destek olmaya çalışıldı. Bu  anlamda  geçen yıl  İstanbul  da başlatılan mahalleler arası futbol turnuvasına bu yıl da devam  edildi.2016 yılında  Üniversite de okuyan 250  öğrencimize destek amaçlı   Karadeniz gecesi düzenledi. Dernekpazarlı  hemşeriler salonu doldurarak  güzel bir gece geçirdiler. Yoğun bir kalabalık vardı herkes Dernekpazarlı öğrenciler için kenetlenerek  bir yumak oluşturdular. Birlik ve beraberliklerini   Dernekpazarı için birleştirdiler. Gecemize  konuk misafirler de vardı. 

Dernekpazarı vakfın kurucusu Sayın Mehmet İpekçi, Dernekpazarı belediye başkanı Dr. Mehmet Âşık, Dernekpazarı AK Parti ilçe Başkanı Zeki Avni Usta, İstanbul Güngören AK Parti Başkanı Ercüment Sever  ve Sanatçılar diğerleri. 

2015 Dernekpazarı Mahalleler arası futbol turnuvası ikinci kez düzenlendi ve turnuvanın töreni de bu  gecede düzenlendi. 12 mahallesiyle turnuvaya iştirak eden takımlar, dostça ve sportmenliğe yakışır bir mücadele sergilediler. Turnuvanın ödülleri de bu gece  verildi.  Tüm takımlara iştirak ettikleri için plaket verildi gecede plaketler verildi./resimler/2016-1/11/2213570459155.jpgTurnuvanın Şampiyonu Tüfekçi -Kalanas  2 ? Günebakan 3.  1951 Mardadas 4.- En centilmen oyuncu: Dursun Biber, en centilmen takım Kondu, Gol Kralı: Âdem Yavuz -En iyi kaleci İsmet Yılmaz.

Ödül dağıtımıyla, Vakıf adına konuşan  Başkan Dr. Mustafa Güveli:  Bu gecenin bir anlamı olduğunu Dernekpazarlı´lar la beraber nelerin yapılabileceğini belirtti. ? Üniversite de okuyan 250 öğrencimiz için sizlerden gelecek olan yardımları burslara aktaracağız. Bu güzel tablo bize güç verdi. Bizi yalnız bırakmayan sizlerle bu gecemize iştirak eden, konuklar ve sanatçılarımıza, gece için canla başla mücadele veren herkese ve gençlik kollarımıza teşekkür  ederim? dedi. Dernekpazarı vakfın kurucusu  Mehmet İpekçi konuşmasında beni buraya davet eden vakıf yönetimine teşekkürle başlayıp, çok duygulandığını ve sizlerin aranızda olduğum için çok mutlu ve sevinçli belirtti. ?  Bizler her zaman vakfımızın yanında olmalıyız sizlerinde olmasını istiyoruz.? diyerek sözünü bitirdi.  Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık Dernekpazarı vakfı Başkanı Dr. Mustafa Güveli ´ye vakıf olarak ilçemize yaptıkları yardım  için teşekkür plaketi verdi. Gecemizdeki sanatçılar Mehmet Tak, Onay Şahin, Nuray Aksoy, Yakup Atalay, Mustafa ilhan ve Sedat keskin-Hüseyin Fındıkoğlu-Tahsin Terzi ve ekibi  nin sundukları birbirinden güzel türküler ve oyun havalarıyla  iştirakçiler bolca horon oynayıp streslerini attılar. 

Vakıfta başkan olarak büyük hizmetleri olan İdris Keskinci Kanal T TV n olarak ta hizmetlerine devam etti. Eşi Mehtiye Hanıma çiçek vererek mutlu bir aile tablosu çizen Mustafa Öztürk gençler ve uyumsuz ailelere çok güzel bir mesaj verdi. 

Gecede  yapılan çekilişlerde ,bir misafirimiz tek motorlu uçakla boğaz turu kazandı., iki misafirimiz de  spor bisikleti kazandılar ve gece sona erdi.

Haber:Fahri Düzenli/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir