Derebaşı HES Tartışmaları Ağır Cezalık Oldu

Derebaşı HES Tartışmaları Ağır Cezalık Oldu

Çaykara İlçesi Karaçam Mahallesi'nde Derebaşı Hidro Elektrik Santrali Tartışmaları ağır cezalık oldu.

Çaykara İlçesi Karaçam Mahallesi'nde Derebaşı Hidro Elektrik Santrali'nin yol şantiyesine baskın yapan ve iki aracı ateşe verdiği gerekçesiyle 4 kişi hakkında açılan dava,  ağır cezalık oldu. 

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ İDDİALAR ÇOK AĞIRDI 

ÇAYKARA Asliye Ceza Mahkemesi, mala zarar verme, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, birden fazla kişiyi tehdit, kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle tehdit, hakaret, silahlı tehdit, yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma iddiasıyla yargıladığı 4 kişi hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.   

TRABZON'UN Çaykara İlçesi Karaçam Mahallesi'nde Derebaşı Hidro Elektrik Santrali'nin yol şantiyesini baskın yapan ve iki aracı ateşe verdiği gerekçesiyle Mehmet S., Ahmet K., Mustafa G., ve Alaattin S. adlı 4 kişi hakkında açılan dava, ağır cezalık oldu. 

AĞIR CEZALIK OLDULAR

Trabzon'da uzun yıllar konuşulan ‘Karaçam olayları' davası asliye ceza mahkemesinden ağır ceza mahkemesine gönderildi. 15 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen olayda ellerindeki sopalarla şantiyeye baskın yapan 4 kişi, araçların camını kırdığı, daha sonra ateşe verdiği, bir işçiyi yanan araca bağladıkları iddia edildi. İşçilerle boğuştukları sırasında maskeleri düşen ve deşifre olan 4 kişi, tabancayla hava ateş edip,  işçilerin bazılarını kol ve ayaklarından tutarak uçurumdan attığı ileri sürüldü.  Yakalanan 4 saldırgan hakkında Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldan 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ İDDİALAR AĞIR

Çaykara Asliye Ceza Mahkemesi, mala zarar verme, iş ve çalışma hürriyetini ihlal, birden fazla kişiyi tehdit, kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle tehdit, hakaret, silahlı tehdit, yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma iddiasıyla yargıladığı 4 kişi hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.  Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan şüpheliler,  haklarındaki iddiaları reddetti. Şüpheliler, yöre halkı olarak HES'lere tepki gösterdikleri fakat eylemlere katılmadıklarını belirterek, olayların şirket tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini ileri sürdüler. Bu arada Tayfur Y., Salih U., Sabahattin A. ve Mustfa K. hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti. 

Kaynak Günebakış



İlginizi Çekebilir