Derebaşı Virajlarında Doğa Yürüyüşü

Derebaşı Virajlarında Doğa Yürüyüşü

Tarihi Derebaşı Virajlarında Gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşü Etkinliği Çaykara Halkımızın Yoğun katılımı ile gerçekleşti.

DEREBAŞI VİRAJLARINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarihi Derebaşı Virajlarında Gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşü Etkinliği Çaykara Halkımızın Yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Çaykara İlçemizin en eski yollarından bir tanesi olan ve Çaykara İlçemiz ile Bayburt İlini, birleştiren ve 1916 senesinde Çaykara İlçemizi İşgal Eden Ruslar tarafından kazma kürek ile yaptırılan Derebaşı Virajlarının hem Turizme kazandırılması hem de Doğa Hayranlarının bu bölgeye akın etmelerinin sağlanması amacı ile gerçekleştirilen Organizasyona Çaykara Halkı çok büyük bir ilgi gösterdi.

/resimler/2018-7/23/1550080962988.jpgÇaykara Bayburt arasında yer alan ve  Soğanlı Dağı yamaçlarında bulunan ?Derebaşı Virajları? fiziki yapının zorluğundan dolayı Dünyanın en çetin virajları olarak kabul ediliyor.

Trabzon Valiliğinin Koordinasyonunda Çaykara Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen ?Doğa Yürüyüşü? 22 Temmuz 2018 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Merkezinde Organizasyon JKomitesi ve Halk ile birlikte gerçekleştirilen sabah kahvaltısının ardından minibüsler ve özel araçlar ile Derebaşı Virajlarına doğru yola çıkıldı./resimler/2018-7/23/1550335963500.jpgDerebaşı Doğa Yürüyüşü etkinliğine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu,Trabzon Gençlişk ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,Trabzon Of Read Kulübü Yetkilileri,Trabzon Tedak Yürüüp Gezi Kuşlübü,Gezi ve Tarih Kulüpleri,Yerel ve Ulusal Basın Temsilcileri ile çok kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

SİS VE YAĞMURA RAĞMEN DEREBAŞINDA İNSAN SELİ

Havanın sisli ve yağmurlu olmasına rağmen Derebaşı´nda adewta insan seli yaşasndı.Çaykara İlçemizin her Mahallesinden yüzlerce vatandaş Derebaşı Virajlarına akın ederek Çaykara İlçemizin bu tatlı heyecanını paylaşmış oldular.

Yüzlerce Çaykara´lı Hemşerimiz Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un arkasında sis ve yağmur altında kilometrelerce yol yürüyerek Doğa Yürüyüşüne Destek verdiler.

KAYMAKAM AYRANCI-ÇAYKARA DOĞA TURİZMİ İÇİN BUYLUNMAZ BİR FIRSAT

Vatandaşlar ile birlikte yürüyüşün başlayacağı alana giden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı yürüyüşün başlayacağı yerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çaykara İlçesinin Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Çaykara İlçemizin Doğal Güzelliği ile Ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi olduğunu ve de Derebaşı Virajlarında gerçekleştirdikleri etkinlik ile Derebaşı Virajlarını Doğa Sporlarının yapılabileceği bir alan yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi./resimler/2018-7/23/1550544088921.jpgDerebaşı Virajlarının muhteşem Doğal Güzelliği ile Doğa Sporları açısından çok uygun bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu alanda çeşitli Doğa Sporlarının gerçekleştirilebileceğini bu etkinlik ile bunun alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.

İL MÜDÜRÜ AYVAZOĞLU-DEREBAŞI TARİH KOKUYOR

Derebaşı Virajlarının Trabzon İlimizin en eski yollarından bir tanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu Yüz senelik geçmişi bulunan Tarihi Derebaşı Virajlarının hem yapılış şekli hem de Doğal yapısını bozmadan koruması anlamında Trabzon İlimizin en önemli yollarından bir tanesi.

Amacımız farkındalık oluşturmak. Karadeniz´in kendisine has doğasını, kültürünü yaşatmak ve aynı zamanda dünyada da en tehlikeli viraj olarak nitelendirilen bu virajda doğa yürüyüşçülerimizle yürüyüş yaparak bu alanımızı turizme kazandırmak. Dağcılar trekking´ciler, off-road yapmak isteyenler için uygun bir ortam. Tüm dağcılarımızı, yürüyüşçülerimizi, macera ve heyecan yaşamak isteyen vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz? dedi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir