Demirkapı ve Yedigöller'in Başkan Zorluoğlu'ndan Talebi Var

Demirkapı ve Yedigöller

Uzungöl Demirkapı Yedigöller Bölgesinde yolun belirli bölümlerinin iyileştirilmesi ile ilgili vatandaşlardan talep var.

Yörede ikamet eden vatandaşlar ve Turizm İşletmecileri Uzungöl’den yukarı Multat yaylası, Çayıroba, Arpaözü, Demirkapı yolunda yol genişletme ve iyileştirme taleplerini dile getiriyorlar.Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Yöre sakinlerinden Murat Gökhan Ağırman 2022 Yılı Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte Uzungöl-Demirkapı Yedigöller Bölgesinin belirli bölümlerinde taş kırma, yol genişletme ve altyapı çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Çaykara’lı hemşerimiz Sayın Murat Zorluoğlu’ndan destek beklediklerini ifade etti.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 Yılında da yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yaptığını anımsatan Murat Gökhan Ağırman,Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı misafirlerin en önemli ziyaret merkezlerinden bir tanesinin Demirkapı Mahallesi ve Yedigöller Bölgesi olduğunu sözlerine ekledi.

Yerli ve Yabancı Misafirlerin hem Demirkapı Mahallesi hem de Yedigöller Bölgesinin muhteşem doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade eden Murat Gökhan Ağırman,yaz mevsimi döneminde bu yolda inanılmaz bir trafik yoğunluğu yaşandığını her gün binlerce aracın Demirkapı ve Yedigöller bölgesine akın ettiğini bu yol üzerinde bulunan 5-6 noktada yolun dar olması sebebi ile çok büyük trafik sorununun yaşandığını araçların birbirlerine yol verebilmek için durmak zorunda kaldıklarını bu durumun ise trafiği olumsuz etkilediğini ifade etti.

Turizmciler ve Mahalle sakinleri olarak Bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’ndan destek beklediklerini ifade eden Murat Gökhan Ağırman konuşmasına şu şekilde tamamladı.

Yaz döneminde günde ortalama 1000 araç bu yolu kullan(Varsayılan)dığı için dar olan bazı bölümlerde trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. 5 veya 6 yerde yolun üst tarafındaki kayalar kırılarak, Haldizen deresinin daralttığı bazı yerlerde toprak yerde genişleme yapılması mümkündür. Bu yörede yaşayan mahalle halkı, yaylacılar, yerli ve yabancı turistler bahsi geçen yerlerde bir genişleme yapılması yönünde Trabzon Büyükşehir Belediyesince çalışma yapması beklenilmektedir. Turizm mevsimi bittiği için Ekim-Kasım ayında bu genişleme çalışması yapılmasını talep ve arz etmektedirler. Gerek taş parkelerin onarımı, gerekse asfalt yamaların yapımındaki çalışmalardan dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu beye ve, Yol Daire Başkanlığına da ayrıca teşekkürini arz ederler ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir