Demirkapı Yolu Son Sürat Devam Ediyor

Demirkapı Yolu Son Sürat Devam Ediyor

Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu Altyapı ve Parke Taşı Döşeme Çalışmaları Son Sürat Devam Ediyor

Bir süre önce Çaykara Belediyesi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı duvar, köprü ve altyapı ile doğal küçük parke taşı döşeme çalışmaları devam  ediyor.  

Trabzon´un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile Turizmin yeni gözde yeri Demirkapı- Yedigöller bölgesini birbirine bağlayan yolun kalan 2.Kilometrelik kısmında hummalı çalışma var.

/resimler/2017-5/18/2251492222841.jpgUzungöl´den yukarı Haldizen deresi boyunca devam eden yolun Arpaözü yol ayrımına kadar olan bölümü doğal parke taşı ile kaplanmıştı. Demirkapı mahallesiyle ile Arpaözü yol ayrımında köprü inşaatı bitmek üzere. Güzergâh boyunca genişletme, Köprü, duvar ve altyapı çalışmaların tamamlanmak üzere. Yakında yolun taş parke kaplanarak Demirkapı  mahallesine kadar olan 2 km kısmının Ramazan Bayram öncesi bitirilmesinin planlandığı öğrenildi. Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıkları özel Çevre koruma genel müdürlüğünce bedelli karşılanan  yol için 2 milyon Türk lirası (2 trilyon) a yakın bir harcama yapılacak. Son yıllarda Arap turistlerin çok ilgi gösterdiği Demirkapı mahallesi üst kısmında bulunan Balık gölü ve Aygır gölü yanı sıra  10 dan fazla krater gölüne kolayca ulaşılabilecek. Yolun bitirilmesi halinde Demirkapı ve Arpaözü Mahalleleri yanısıra aynı güzergâhı kullanarak doğa harikası Yedigöller bölgesini ziyaret edecek olan turistlere çok büyük kolaylık sağlayacak./resimler/2017-5/18/2252400192545.jpgBALIKLIGÖL YOLU AÇILDI

Çaykara Uzungöl´e gelen yerli ve yabancı turistlerin güneye doğru (Haldizen) Demirkapı vadisine doğru uzayıp giden yaklaşık 10 ile 20 km mesafede dağların yüksekliklerinde yer alan göllere düzenlenen botanik turlarla ziyaret edilen doğa harikası bölgenin 2400 metre ile 3050 metre zirvesinden geçen bağlantı yolu açıldı.  

3050 metre yükseklikte her yıl yağan karların oluşturduğu Kürtüklerin Çaykara Demirkapı (Haldizen) den geçen Yedi göller bölgesi Balıklı göl´e kadar olan yol bu yıl geçen yıllara göre erken açıldı. Yerli ve yabancı turistler tarafından kullanılan bu yolun açılması memnuniyetle karşılandı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir