Dağcıların Rize Verçenik dağında

Dağcıların Rize Verçenik dağında

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, Karla kaplı Rize´nin 2´nci Türkiyenin 5´nci teknik dağına tırmanış gerçekleştirdiler.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar dur durak bilmiyor. Bu hafta sonu yaptıkları etkinlikle Karla kaplı Rize Çamlıhemşin Verçenik dağına zorlu bir yürüyüş etkinliği düzenleyerek doğal güzellikleri doyasıya yaşadılar.

Hafta sonu erken saatlerde Trabzon´dan 25 kişilik dağcı ekibi ile yola çıkan sporcular, Rize´nin Çamlıhemşin İlçesine gittiler. Burada Zilkalede kahvaltı yapan dağcılar Türkiye´nin Beşinci Rize´nin 2´nci teknik dağı, olan karla kaplı Verçenik dağı eteklerinde 6 saat süren tırmanış sonunda göllere kadar tırmanış gerçekleştirdiler./resimler/2016-10/4/2054469793421.jpgTrabzon´dan 250 kilometre uzakta bulunan Çamlıhemşin Verçenik dağına ulaşan dağcılar burada yemek ve Çay molası verdikten sonra yaptıkları tırmanışı kayıt altına almak için bolca fotoğraf karelerine girdikten sonra aynı güzergahta Çamlıhemşine geri döndüler. Dağcılar gece saat 23:30 sularında Trabzon´a geri döndüler.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir