Dağcılar 15 Temmuz Şehitleri İçin Tırmandı

Dağcılar 15 Temmuz Şehitleri İçin Tırmandı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 3180 metre yüksekliğinde Çaykara Karakaya dağı zirvesine tırmandı.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, ayrıca 2010 yılında tırmanırken çiğ felaketinde ölen Erhan terzi´nin anısına 30 kişilik dağcı grubu ile 3180 metre yüksekliğinde Çaykara Karakaya dağı zirvesine tırmandı. 

Etkinlik çerçevesinde, Uzungöl´den yola çıkan dağcılar, Demirkapı-Yedigöller bölgesinden Kuzeyden Güneye doğru 30 kişilik dağcı grubu ile zorlu bir yürüyüşün ardından 3180 metre yükseklikteki Çaykara Karakaya zirvesine ulaştılar./resimler/2017-7/18/1002418210110.jpgDağcılar, zirvede açtıkları bayrak, pankart ve flamalarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Zirvede şehitler için saygı duruşu ve dualar okundu. Ayrıca bölgenin en büyük gölü olan Karagöl´e ulaşarak etkinliklerine son verdiler. 

Özel günde bu tırmanışı gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Kulüp başkanı Aydın Mutlu, "Milletimizin basireti, direnişi, demokrasiye sahip çıkma mücadelesi, bu hain teşebbüsünü sonuçsuz bıraktı. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Ayrıca 2010 yılında tırmanırken çiğ felaketi yüzünden kaybettiğimiz ve Karakaya zirvesine adını verdiğimiz Erhan Terzi´yi de rahmetle andık. Tırmanışımıza katılan tüm dağcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir