Cumhuriyetle Yaşıt Emekli Öğretmene Başkan Genç´ten Anlamlı Ziyaret

Cumhuriyetle Yaşıt Emekli Öğretmene Başkan Genç´ten Anlamlı Ziyaret

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Cumhuriyetle yaşıt, Çaykaralı hemşerimiz eğitim duayeni Ahmet Nurettin Gürsoy Hoca´yı ziyaret etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında Trabzon´un efsane öğretmenlerinden, eğitim duayeni hemşerimiz Ahmet Nurettin Gürsoy hocayı evinde ziyaret etti. 

?OKUMA AŞKINA HAYRAN KALDIM?

Eğitim camiasının tanınmış isimlerinden olan ve meslek hayatında pek çok öğretmenin yetişmesinde emeği olan Ahmet Nurettin Gürsoy hocayla bir süre sohbet eden Başkan Genç, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında cumhuriyetle yaşıt eğitim duayenini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığı söyledi. /resimler/2018-10/29/1200256306178.jpg?OKUMA AŞKINA HAYRAN KALDIM?

Ahmet Nurettin Gürsoy Hoca´nın okuma ve araştırma aşkına hayran kaldığını belirten Başkan Genç, ?Bugün Cumhuriyet bayramı nedeniyle cumhuriyetimiz de yaşıt değerli büyüğümüz kıymetli ilim adamı Ahmet Gürsoy hocamızı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım. Bu ziyaret beni oldukça duygulandırdı. Hocam olan aynı zamanda bizim aile büyüklerimizin de dostu olan Ahmet Gürsoy Hoca ila sohbet etmek beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Hocamın hâlâ gençlere ışık tutması ve hâlâ okuması ilimle uğraşması ne denli büyük bir fikir adamı olduğunun göstergesidir. Hocamıza bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerinden ve bundan sonra da yapacak olduğu katkılardan ötürü hocamıza müteşekkiriz, kendisine şükranlarımı sunuyorum. Allah uzun uzun ömürler versin Cumhuriyet Bayramımızda cumhuriyetimizin yetiştirdiği güzide şahsiyetlerinden olan hocamız ile buluşmak ve o günleri konuşmak ayrı bir mutluluktu. Bu yaşında kitap okuma aşkına hayran kaldım. Gerçekten herkese örnek olacak nitelikte? Ahmet Gürsoy hoca yüzlerce birbirinden kıymetli öğretmenin öğretmeni, ?öğretmenler öğretmeni´ olarak dünyanın en kıymetli eserlerini yetiştirmiştir. Allah uzun ömür versin.? ifadelerine yer verdi.

/resimler/2018-10/29/1200536619238.jpg?EN BÜYÜK TUTKUM KİTAP OKUMAK?

Başkan Genç´e ziyaretinden ötürü teşekkürlerini ileten Ahmet Nurettin Gürsoy Hoca gününü kitap okumakla geçirdiğini, en büyük tutkusunun kitap okumak olduğunu kaydederek, ?1923 yılında Çaykara´nın Maraş köyünde doğdum. Bu yaşıma kadar kitap okuma aşkımdan asla taviz vermedim. En büyük tutkum okumak. Üç kategoride kitap okuyorum. Birincisi tarih. İkincisi din alanında; Kuran ı Kerim, meal, tefsir, fıkıh kitapları. Üçüncü okuma alanım edebiyat ve popüler kitaplar?? sözlerine yer verdi./resimler/2018-10/29/1201336776319.jpgwww.caykaragundem.com

 

 



İlginizi Çekebilir