Cevdet Sunay MTAL Kendini Geleceğe Hazırlıyor

Cevdet Sunay MTAL Kendini Geleceğe Hazırlıyor

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Bilişim Teknolojisi alanında proje okulu olarak Çaykara İlçesine hizmet verecek olan Cevdet Sunay MTAL binasının yıkılarak yeniden yapılması ön toplantısı 21 Haziran 2022 Salı Günü gerçekleştirildi

Cevdet Sunay MTAL Yeni Okul Binası Ön Toplantısı Ataköy’de yapıldı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Bilişim Teknolojisi alanında proje okulu olarak Çaykara İlçesine hizmet verecek olan Cevdet Sunay MTAL binasının yıkılarak yeniden yapılması ön toplantısı 21 Haziran 2022 Salı Günü gerçekleştirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Hayırsever bir İş Adamı tarafından yapımı gerçekleşecek olan Cevdet Sunay MTAL binası 12 derslikten oluşacak ve öğrencilerin sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde en son teknolojik yenilikler kullanılarak modern bir şekilde hazırlanacak.Okulu yaptıracak olan Hayırsever İŞ Adamının ismini Okul Binasının yapımı aşamasında daha sonraki süreçlerde okurlarımız ile paylaşacağız.

Ataköy Mahallesinde 12 Derslikli Modern Eğitim Binası mevcut okul binası yıkılarak mevcut okul binasının bulunduğu alanda yapılacak.

Modern Okul Binası yapımı Ön Değerlendirme toplantısına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Şefik Bayram,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Hayırsever İş Adamları  Aydın Hacıabdullahoğlu ve Fahrettin İmamoğlu , Ataköy Mahalle Muhtarı Murat Öz,Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu,Okul Müdürü Osman Terzioğlu katıldılar.

Son derece verimli bir ortamda gerçekleştirilen Ön Değerlendirme Toplantısında yapımı gerçekleştirilecek olan 12 derslikli Modern Yeni Okul binasının teknik özellikleri masaya yatırıldı.

Çaykara Eğitim sisteminde farklı ve özel bir sayfa açma sevdası ile yola çıkan Cevdet Sunay MTAL Geleceğin Meslekleri arasında gösterilen Bilişim Teknolojisi alanında öğrencilerini yetiştirerek hem Çaykara Eğitim Modeline farklı bir pencere açmak hem de öğrencilerini en mükemmel şekilde teknolojinin en modern imkanlarından yararlanarak geleceğe taşımak istiyor.

SPOR SALONU YAPIMI DA BİTİYOR

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bir ay içinde Okul Spor Salonunun ihalesi yapılacak ve bu spor salonunun yapımı da hızlı bir şekilde tamamlanacak ve yeni Okul Binasının tamamlanmasının ardından Cevdet Sunay MTAL öğrencileri hem Modern İmkanlar kullanılarak yapılan Yeni Okul Binaları ile hem de en Modern imkanlar kullanılarak hazırlanan spor salonları ile Eğitim Öğretimlerine başlamış olacaklar.

PROJE OKULUMUZU ANIMSAYALIM

Halen Sağlık alanında öğrenim veren Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,alan genişlemesi kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile  kısmi olarak Bilişim Teknolojileri Lisesine dönüşüyor.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında  2022-2023 eğitim - öğretim yılı için Bilişim Teknolojileri Alanına 34 öğrenci alacak.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.Okul Müdürü Osman Terzioğlu ile DAYNEKS Yöneticisi Tahsin Dinçer arasında sözleşme imzalandı.

Okulda öğrencilere Burs imkanı da sağlanıyor.İmzalanan protokol kapsamında Ortaokul başarı puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere eğitim desteği amacı ile  burs verilecek.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için konaklama sorunu bulunmuyor.Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu mevcut.

Öğrenci alacağı ilk sene sınavsız öğrenci alacak olan okul,bir sonraki Eğitim Öğretim yılında ise sınav ile öğrenci almaya başlayacak.Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda proje okulu olacak olup öğrencilerini SINAVLA seçecek. Sadece 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına Önümüzdeki yıla özel öğrencilerini SINAVSIZ olarak öğrenci alacak.

İKİ AYRI DALDA EĞİTİM VERECEK

Bilişim Teknolojileri alanında okulda iki ayrı alanda eğitim verilecek.

1-Yazılım Geliştirme Dalı.

2-Ağ Güvenliği ve Siber Güvenlik Dalı.

MÜDÜR TERZİOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİMİZİN MESLEĞİ

Günümüz Dünyasında en fazla ilgi gören mesleklerden bir tanesinin Bilişim Teknolojisi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu bu anlamda okullarının yenilenmiş yepyeni bir okul binası ile birlikte öğrencilerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Okulda öğrencilere 4 sene boyunca Bilişim Teknolojileri anlamında kaliteli eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri anlamında en iyi şekilde yetişebilmeleri için tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu,Bilişim Teknolojisinin geleceğin mesleklerinden bir tanesi olduğunu ve öğrencilerin Bilişim Teknolojisini etkili ve verimli kullanarak hem dijital pazarlama hem de tanıtım anlamında en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine Burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Müdür Tezioğlu Ortaöğretim puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere lise öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını bunun yanı sıra öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra Bilişim anlamında  Yükseköğretim yapabilecekleri gibi DAYNEKS firmasında da işe başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Anadolu Lisesi olarak öğrencilerine her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Müdür Osman Terzioğlu hem kız hem de erkek öğrenci yurtlarının bulunduğunu,Okul İdaresi olarak Trabzon İlinde bulunan her okula imkanlar ölçüsünde ulaşmaya ve okullarını tanıtabilme anlamında çok yoğun bir tempo ile çalıştıklarını,2022 yılında hizmete açtıkları modern Okul Kütüphanesinin yanı sıra yapımı devam eden Spor Salonu,Sinema Salonu ve zengin eğitim alanları  ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti vermeye hazır olduklarını ve tüm öğrencileri okullarına beklediklerini sözlerine ekledi.

 



İlginizi Çekebilir