Çaykara´ya Kadın Eli değecek!

Çaykara´ya Kadın Eli değecek!

31 Mart yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İYİ Parti Çaykara Belediye Başkan Adayı Hanife Birinci, ? amacımız Çaykara´yı "mutlu insanların yaşadığı bir şehir dönüştürmektir" dedi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İYİ Parti Çaykara Belediye Başkan Adayı Hanife Birinci, ? amacımız Çaykara´yı "mutlu insanların yaşadığı bir şehir haline dönüştürmektir" dedi. 

Birinci, gazetemize yaptığı açıklamada," insan odaklı hizmet anlayışıyla şehrin kültür mirasına sahip çıkan, çevreci, ihtiyaçlara cevap veren, yeni projeler üretebilen, kentsel dönüşüm ve şehircilik uygulamalarıyla parmakla gösterilen ´ Turizmi ile Dünya´da örnek gösterilen bir Çaykara hedeflediklerini," söyledi.  

"2019 Çaykara için milat olacak"

Çaykara´nın ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe önemli bir not düşeceklerini ifade eden Birinci,"Kadınların dokunduğu yerde sevgi var, umut var, hoşgörü var, gelecek var, sofraya konan yemek için kaynayan kazan var, huzur var. Ülkemizin en önemli Turizm ilçesinin hak ettiği yerlere taşımak için uygulayacağımız projelerle örnek bir bölge konumuna getireceğiz. Onun için 2019 tarihi Çaykara için milat olacaktır.

"Çaykarayı Yaşanabilir Merkez Haline getireceğiz"

Aday olan tüm Belediye Başkan adaylarına teşekkür eden Birinci, "Bu bir bayrak yarışı. Herkes Çaykara´ya hizmet etmek için bu göreve talip oluyor. Her gittiğimiz yerde bizlere karşı çok yoğun ilgi var. Çaykaralı hemşerilerimiz desteklerini verir bizleri başkan seçerse İlçemiz hakkında birçok projemiz vardır. Turizmi, üreticisi, esnafı, köylüsü, çiftçisi, besicisi ile genci, yaşlısı ile herkesin güven, huzur içinde ve geleceğinden endişe duymadan yaşayacağı Çaykarayı yaşanabilir bir  merkez yapmak için geliyoruz./resimler/2019-2/25/2252042706703.jpgİşte bazı projelerimiz. Önümüzdeki günlerde daha farklı projelerimizi çaykara halkı ile paylaşacağız.

-Çaykara, uzungöl bölgesinin yol ve park sorununu tünel geçit ve park yerleriyle çözmek.

Uzungöl´ün kangren haline dönmüş İmar sorununu çözmek.

-Uzungöl´ü altyapısı ve üst yapısı ile dünyanın en önemli turizm merkezi haline dönüştürmek.

-Uzungöl´ü ve yaylalarımızı kış turizmine açmak için gerekli projeleri ivedilikle uygulamaya koymak.

-Çaykaradan geçen tünele uygun yerden merkeze geçiş vermek Merkezlerde tek yönlü yol düzeniyle trafiği rahatlatmak.

-Köylerin kanalizasyon projeleri ve arıtma tesislerini yaparken arti proje elektrik hatlarını topraktan yürütmek.

-Çaykara girişinden üç yerde su tutma sistemiyle oluşturulan göletlerin etrafına ahşap malzemeden, kamelyalar yapıp, kayık gezintisi yapılabilecek balık tutulacak vadi projesi.

-Gençlere, kadınlara sosyal tesis, yüzme havuzu dâhil. Yüzme bilmeyen gençleri Karadeniz´in çılgın dalgalarından koruyan. Yaşlılara, bakıma ihtiyacı olanlara bakım evi

-Yaylalarda su sıkıntısını çözecek büyük kapasiteli proje.

-Soğanlı, Sultanmurat, Bayraklı, Yedigöller güzergâhında doğayla uyumlu ahşap değişik amaçlı küçük yapılar.

-Çaykaradan başlayarak aynı güzergâhta temizliği pratik tuvalet temizlik birimleri.

-Kadınların ürünlerine organik belgesi alıp, ürünlerini satacakları pazar yeri temin etmek.

-Mazbaha

-Şahinkaya´dan girip uygun yerden çıkan tünel yayla yolu. Tünel tercihleri, hem doğayı tahrip etmiyor, hayvanların hayatı tehlikeden kurtarıyor ve kışın kapanma riski taşımıyor yaylada kış turizmi için destek proje.

-Son olarak çaykara merkezini kentsel dönüşüm kapsamına alınıp 50 yıl önceki Çaykara görünümlü, birinci kat taş iki katı ahşap yapılardan oluşan, trafiğe kapalı alternatif dolaşım sistemi olan turizm merkezi yapmak. Dönüştürülecek merkezdeki mülk sahiplerine, konutlarından yirmi metre kare büyük konut, en küçük konut seksen metre kare olmak şartıyla seçenek sunulacak. Yöresel meyvelerden aşılama yöntemiyle üretip halka dağıtılacak.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Kadın değecek

İlginizi Çekebilir