Çaykara´ya 32 Derslik Okul Geliyor!

Çaykara´ya 32 Derslik Okul Geliyor!

Çaykara´da yapılması düşünülen 32 derslik İmam Hatip Lisesi´nin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Uzun yıllar İlçemiz Hurmalık mahallesinde eğitim ve öğretimini sürdüren ve daha önce imam hatip lisesi olan ve kısa bir süre önce ismi ?Şehit Ahmet Çamur Anadolu imam Hatip Lisesi? olarak değiştirilen okulun, oluşan yoğun talepler üzerine kapasitesini yetersiz kalışı yeni bir okulun yapımını gündeme getirmişti. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından TOKİ işbirliği ile yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilçemiz hurmalık Mevkii´nde Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 6 dönüm arsa üzerinde 32 derslik İmam Hatip Okulu yapılması gündeme gelmişti.  

/resimler/2015-9/16/2211144579997.jpg"ŞEHİT AHMET ÇAMUR İSMİNE LAYİK YENİ OKUL"

Yoğun talep üzerine bu yıl 400´ü aşkın öğrenci ile hizmet vermeyi düşünülen okulun mevcut fiziki durumuyla öğrencilerin eğitim ve öğretim görmeleri için yetersiz kalması nedeniyle, çocukların ve gençlerin modern eğitim kurumlarında öğrenim görmeleri amacıyla şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesi ismine layık 32 derslik modern yeni bir okul yapımı ile ilgili çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Çaykara Belediyesi öncülüğünde okulun yapımını üstlenen ve ismini daha sonra bildireceğimiz yöremiz hayırsever işadamıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yakında protokol imzalanacak. /resimler/2015-9/17/0851080643308.jpgÇaykara-Uzungöl yolu Hurmalık Mevkii´nde özel Çaykara Ortaöğretim kız öğrenci yurdu yanında bulunan, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 6 dönüm arsa üzerinde yapılması planlanan 32 derslik Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinin projesi hazırlandı. Ayrıca aynı arsanın bitişiğinde yine Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan 4 dönüm arsanın Gençlik ve Spor bakanlığına devredilmesiyle üzerinde ilçe spor salonu ve Kültür merkezi yapımı çalışmaları son aşamaya geldi. 

/resimler/2015-9/16/2208069263767.jpg"İLÇEMİZ 32 DERSLİK MODERN OKULA KAVUŞACAK"

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, okul yapımıyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki Okulların sağlam, güvenli ve modern yapılar olarak evlatlarımızın eğitim ve öğretim görmeleri için son derece önemlidir. Çaykara İmam Hatip Lisemiz ilçemiz için önemli kişiler yetiştirmiş kimliği ve geçmişi olan eğitim kurumlarımızdan birisidir. Dolayısıyla bu eğitim kurumunun nitelikli yeni binasıyla ayakta kalıp devam etmesi, gelecek nesiller için çok önemlidir. Çaykara´ya 32 derslik okulun yapımı için yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah yöremiz hayırsever işadamının yapımını üstleneceği okulun yapım protokolünü imzalayarak inşaatına en kısa zamanda başlayıp bitireceğiz. Bu güzel yatırım için hayırseverimize şimdiden teşekkür ediyorum? dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Derslik Okul Geliyor

İlginizi Çekebilir