Çaykaraspor

Çaykaraspor

Çaykaraspor Tarihi Hakkında Bilgiler

/resimler/2016-3/31/1029269889780.jpg

ÇAYKARASPOR`UN TARİHCESİ

1985 yılında Çaykara Kaymakamlığı'nın düzenlediği Kaymakamlık Gençlik Kupası maçlarına, o dönemin spora ilgi duyan gençleri, Beden Terbiyesi Bölge temsilciliklerini davet ettiler. Kaymakamlık Gençlik kupası'nda oynayan gençlerden yetenekli olanların tesbiti yapıldı. Çaykara'da bir spor kulübünün kurulabileceği kanaatine varıldı. Beden Terbiyesi temsilcileriyle Çaykaralı sporsever gençler, zamanın Çaykara kaymakamı Hasan Gürsoy'u ziyaret ettiler. 
Çaykaraspor Kulübünün kurulması için görüş ve dileklerini anlattılar. Kaymakam Hasan Gürsoy'un olurunu aldıktan sonra kulübün kuruluş çalışmalarına başladılar. 


Çaykaraspor'un renkleri kırmızı-beyazdır. 13 yıl aralıksız yönetim kurulu başkanlığını yapan M. Kamil Velioğlu'nun kulüpteki emeği yadsınamaz.Uzun yıllar antrenman sahasından yoksun durumda çalışan Çaykaraspor kadrosu, M. Kamil Velioğlu'nun bürokratlardan, işadamlarından ve il yöneticilerinden ısrarlı istekleri sonucu 1995 yılında düzenli bir sahaya kavuşmuş oldu. Öğretmen Hanefi Terzi, Tapu memuru Feryüz Öksüz, maliye memuru Muzaffer Ersoy ve Ahmet Üstünbaş'ın öncülüğünde kulübün kuruluş hazırlıkları tamamlandı. 

Çaykaraspor ulübünde Kurucular Kurulu'ndan sonra 12.03.1985 tarihinde yapılan ilk yönetim kurulu seçiminde yönetime: Aziz Üstünbaş, Ferhat Yıldız, Hamdi Coşkun, Lütfü Tekeoğlu, Aslan Baş, Enver Velioğlu, İbrahim Kalyoncuoğlu ve M. İrfan Çakmak getirildi. Çaykaraspor Kulübü başta futbol olmak üzere; voleybol, basketbol, atletizm, güreş, yüzme ve atıcılık dallarında faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur.

Çaykaraspor Kulübünün kuruluşundan kısa bir süre sonra, 1986 yılında lisanslı kayıtlı oyuncu sayısı 63'e ulaşmıştır. Yeni kurulmuş bir kulüpte bu sayıda lisanslı oyuncunun bulunması, Çaykaralı gençlerin spora olan eğilimlerini belirtmesi bakımından önemlidir. Çaykaraspor Kulübünün onursal başkanı Ahmet Üstünbaş'ın Ağustos 1986 tarihli Yeni Çaykara Bülteni'nde Çaykaraspor Kulübü'nün Kuruluşu başlıklı yazısında Çaykaralılara olayı minnet ve şükranlarını ifade ederek şu cümlelerle duyurdu: Çaykaraspor Kulübü, tüm Çaykaralıların arzusu üzerine kurulmuştur. Bu hepimizin ortak malıdır.

Tüm gençlerimizi en iyi yolda eğitmek ve yetiştirmek için kurulmuştur. Buna hepimiz sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan arındırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Onların sorunlarına sahip çıkmalıyız. Onlara gönül vermeliyiz, onları dinlemeliyiz. Bu çocuklar, bizim çocuklarımızdır, yarının büyükleri olacaklardır. Bizler onlara gereği kadar önem verirsek, onlar da kendi çocuklarına öyle önem vereceklerdir. Örnek davranışlarımızla evlatlarımızın isteklerine olumlu karşılıklar vermeliyiz. Onları yarının sağlam, sağlıklı, saygılı ve saygın kişileri olarak yetiştirmenin bilinci içinde olmalıyız. Çaykaraspor'u sizin arzularınız üzerine kurduk. Onu sizler yaşatacaksınız. Tüm Çaykaralılara sesleniyoruz: Kurulacak tesisler için el ele birlik ve beraberlik içinde olup, planlı ve programlı şekilde spor tesislerimizi kurmalıyız. Bunun için Çaykara Ziraat Bankası'nda açılmış bulunan 304/10895 nolu hesap yardımlarınıza açıktır.Tüm Çaykaralılara, sporseverlere, gençlerin iyi yolda yetiştirilmesini arzu edenlere sesleniyoruz ve diyoruz ki: spor faydalıdır, gençliğe yararlıdır. Bunun için sporu ve sporcuyu sevelim, spora ve sporcuya yardım edelim. Başta Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Cemiyeti olmak üzere kulübümüze yardım yapan tüm sporseverlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

                             
” Çaykaraspor 1 Ağustos 1985 yılında, 2. Amatör küme kulübü olarak kuruldu. 1987 yılında Halit Çelik yöneticiliğinde 1. Amatör kümeye yükseldi. 1988 yılında yeniden 2. Amatör kümeye düştü.13 yıl aradan sonra M. Kamil Velioğlu başkanlığında tekrar I. Amatör kümeye yükseldi. 2001-2002 yılında Ali Kemal Sevinç yönetiminde ilk kez Süper Amatör kümeye yükseldi. 

Tekrar L. Amatör Kümeye düştü. 2004-2005 sezonunda yine Ali Kemal Sevinç başkanlığında Süper Amatör kümeye çıktı. Aynı yıl Ali Kemal Sevinç başkanlıktan ayrıldı. Yapılan kongre ile eski başkan M. Kamil Velioğlu yeniden Çaykaraspor Kulübü başkanlığına seçildi. 2005-2006 sezonunda Süper Amatör kümede zirve mücadelesi veren Çaykaraspor lig bitmeden 3. Lige yükselme baraj maçları oynamayı garantileyerek tarihinin en yüksek başarısına ulaştı. 2008-2009 yılında başkan Hasan Müftüoğlu seçildi. Aynı sezon sonunda başkanlığı bıraktı. 2009-2010 yılında yeni başkan Yüksek Batur oldu oda aynı yılın sezon sonunda başkanlığı bıraktı. 2010 yılında Çaykara Kaymakamı ve Belediye Başkanının istekleri ile Başkanlığa Fatih S.Yılmaz'ı getirildiler halen bu görevi devam ettiriyor. Çaykara spor 2010-2011 sezonunda ilk üçe girerek Bal ligi için baraj maçlarında mücadele etti. 

Kulüp Yapısı:
Futbolda A , U-19, U-13 ve U-9 takımları olmak üzere 4 ligde mücadele eden toplam 75 lisanslı sporcumuz vardır.bunların 45 lisanslı sporcumuz altyapıda ve Çaykarada Eğitim ve Öğretim gören sporculardan oluşmaktadır.
Boks da bayanlar ve Erkekler de 24 sporcumuz bulunmaktadır. Bayanlarda Türkiye 1. Ve Erkekler Türkiye 2. Sporcumuz bulunmaktadır. Ekim ayında yapılacak olan Avrupa şampiyonası için Milli Takım kampına katılacak olan Doğukan Ofluoğlu 1.etapta Mersin de 15 günlük kamp ve 2. Etapta Polonya da 15 günlük kampın ardından Avrupa Şampiyonası için Milli Takım seçmeleri ne katılacak, seçmelerde başarılı olduğu takdirde Milli Takıma seçilecek.

Masa tenisinde Büyükler de mücadele etmekteyiz. Bu yıl Masa tenisinde takım halinde Trabzon 3. olduk. Masa tenisinde bu yıl alt yapıda Gençler ve Yıldızlar takımını kuracağız.

ÇAYKARA GÜNDEM GAZETESİ



Anahtar Kelimeler: Çaykaraspor
mehmet bahattin uygun
11.10.2016 09:30:22
gökçeadadan slm ve sevgiler çaykaramiza

İlginizi Çekebilir