Çaykara´nın Şampiyonları Belli Oldu

Çaykara´nın Şampiyonları Belli Oldu

Çaykara´da İlkokul,Ortaokul ve Lise Öğrencileri Arasında Düzenlenen Yarışmada İlçe Birincileri Belli Oldu

Çaykara İlçe Müftülüğü ile Zeki Bilge İlkokulu tarafından ortak olarak düzenlenen Peygamberimiz Hz.Muhammed´in Hayatını konu alan Siyer-i Nebi Yarışmasında Çaykara İlçe Finali 12 Nisan 2016 Salı Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirildi. İlkokul, Ortaokul, Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda her üç okul alanında da Birinci seçilen öğrenciler  Çaykara İlçesini Trabzon´da yapılacak olan Yarışmada Temsil edecekler.

Öğrencilerin Çaykara İlçe Final Yarışmasına Çaykara İlçe Milli  Eğitim Şube Müdürü Bakiye Usta,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Çaykara İlçemizde bulunan tüm İlkokul,Ortaokul ve Lise Müdürleri ile öğretmenler,öğrenciler ve de kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

İLKOKULLARDA ŞAMPİYON TAŞKIRAN

İlkokullar arası İlçe Finaline Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu,Taşkıran Mustafa Özer İlkokulu,Karaçam İlkokulu ve Uzungöl İlkokulu katılkdı.Yarışmada öğrencilere 10´ar soru soruldu.Taşkıran Mustafa Özer İlkokulu  Yarışmada sorulan 10 sorunun 9´unu doğru bildi ve de 90 puan alarak yarışmanın Şampiyonu oldu.

Zeki Bilge İlkokulunun 80 Puan alarak ikinci olduğu yarışmada Karaçam İlkokulu 70 Puan ile Üçüncü,Uzungöl İlkokulu ise 60 Puan ile dördüncülüğü elde etti./resimler/2016-4/12/1746534966502.jpgORTAOKULLARDA MUHTEŞEM ÇEKİŞME

Ortaokullar Arası Bilgi Yarışmasında muhteşem bir heyecan fırtınası yaşandı.Karaçam Ortaokulu,Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu,Köknar Ortaokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu,İmam Hatip Ortaokulu ve Uzungöl Ortaokulunun mücadele ettiği yarışmada 10 soru sonunda soruların tamamını doğru bilen 3 okul Köknar Ortaokulu,Karaçam Ortaokulu ve Merkez Zeki Bilge Ortaokulu için ek sorulara başvuruldu.Öte yandan Uzungöl Ortaokulu ile Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu sorulan 10 sorunun 9´una doğru cevap vererek 90 puan aldılar Çaykara İmam Hatip Ortaokulu ise 80 Puan aldı.

Uzatma sorularında da 5 soruda eşitlik bozulmadı.5.Uzatma sorusuna Karaçam Yanlış cevap verince 6. Uzatma sorusu için Köknar ve Zeki Bilge Yarıştı.Son soruya Köknar yanlış cevap verince Soruyu doğru bilen Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu Yarışmanın Birinciliğini elde etti.

/resimler/2016-4/12/1747396217369.jpgLİSELER NEFES KESTİ:

Liseler arası bilgi yarışmasına Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip  Lisesi ve Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

10 sorunun sorulduğu yarışmada Çaykara Anadolu Lisesi 9 soruyu doğru bildi ve 90 puan alarak yarışmanın Birincisi oldu.Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi 8 soruya doğru cevap vererek yarışmada ikinci olurken 7´şer soruya doğru cevap veren Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi İle Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi arasında üçüncüyü belirlemek için ek sorulara baş vuruldu.

Ek Sorularda da eşitlik bozulmadığı için her iki okul da üçüncü olarak kabul edildi.

Yarışmadan sonra İlkokul,Ortaokul ve Lise dalında yarışmaya katılan tüm öğrencilere Organizasyon Komitesi tarafından birer Kur´an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışmadan sonra bir konuşma yapan Çaykara İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan başta organizasyonun ilk fikir sahibi olan Zeki Bilge İlkokulu Müdür Yardımcısı Zeynep Kılıç olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 1 aydır bu etkinliğin okullarda devam ettiğini anımsatan Müftü Ali Fuat Baycan,Okul Müdürlerine,Öğretmenlere ve de öğrencilere yarışmaya gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı İlçe Müftülüğü adına ayrıca teşekkür etti.

Her zaman öğrenciler ile bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden  Müftü Ali Fuat Baycan yarışmanın bahane olduğunu bu etkinlikteki asıl amacın ise geleceğimizin teminatı olan Sevgili Yavrularımıza Menevi Değerlerimizi öğretmek ve de kavratmak olduğunu ifade etti.

Bu Yarışma ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)  hayatı ve Örnek Yaşam Ahlakının öğrencilere kavratılmasının amaçlandığını ifade eden Müftü Ali Fuat Baycan Öğretmen ve Öğrencilerin bu yarışmaya göstermiş oldukları ilginin  kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir