Çaykaralı Tekvandocu Kardeşlerin Büyük Başarısı

Çaykaralı Tekvandocu Kardeşlerin Büyük Başarısı

Çaykaralı kardeşler Ahmet Şamil ve Ömer Tarık Soysal Tekvando da başarıdan başarıya koşuyor.

Çaykara Maraşlı Mahallesinden yıllar önce Adapazarı'na yerleşen, Kadir Soysal'ın Çocukları Ahmet Şamil ve Ömer Tarık Soysal Tekvando'da yurt içi ve yurt dışında elde ettikleri başarılarla Çaykara'nın gururu oldular. 

Adapazarı'nda Babaları Kadir Soysal'ın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Tekvando Antrenörünün himayelerinde çalışan Ahmet Şamil ve Ömer Tarık Soysal kardeşler Türkiye'de katıldıkları müsabakalarda ayrı ayrı Türkiye şampiyonluğu başarısına ulaştılar. 2000 doğumlu Ahmet Şamil Soysal 60 kiloda Yıldızlar Balkan Şampiyonluğunu kazanarak ülkemizin ve aynı zamanda Çaykara'nın gururu oldu. /resimler/2015-5/5/2117233964899.jpgKardeşlerden, Mithatpaşa Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi 2001 doğumlu Ömer Tarık Soysal, geçtiğimiz hafta sonu Karabük`te düzenlenen Tekvando Türkiye Okullar Şampiyonası seçmelerinde 4 rakibini de yenerek 53 kg da birinci olarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.  3-5 Mayıs tarihlerinde Konya'da yapılan müsabakalarda tüm rakiplerini açık ara farkla yenen Soysal Türkiye Şampiyonu oldu./resimler/2015-5/5/2112236458513.jpg ANTRENÖR BABA SOYSAL,”ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

Yıllar önce dedesinin Çaykara Maraşlı Mahallesinden Adapazarı'na yerleştiğini ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tekvando antrenörü  45 yaşındaki baba Kadir Soysal,” 35 yıldır sportif faaliyetlerin içindeyim sporculuk hakemlik ve antrenörlük yapmaktaydım. Şuan Sakarya Serdivan Anadolu lisesi Tekvando salonunda sporcular yetiştirmekteyim olimpik branş olması ve ülkede çok rağbet gören branş olması hasebi ile zor bir branş yapmaktayız. Bir sporcunun Türkiye şampiyonu olabilmesi için aynı gün 8 kişiyi yenmesi gerekmektedir. 2000 doğumlu sporcum ve de oğlum balkanlarda ve Türkiye'de finalist olmuş bu yıl gençler kategorisine geçmiş sürekli çalışmalarını sürdürmekte olan bir sporcumdur. Öte yandan kardeşi ve ikinci oğlum Ömer Tarık soysal 2001 doğumlu olup minikler Türkiye finalisti ve okullar Türkiye şampiyonu bir sporcumdur. Şuandaki en yakın hedefimiz yıldızlar federasyon Türkiye şampiyonasıdır 12-17 Mayıs'ta Marmaris'te yapılacak Türkiye şampiyonası hemen akabinde yapılacak olan Avrupa ve dünya şampiyonasının da seçmesi olacaktır. Ömer Tarık soysal bunların ilk ayağı olan okullar Türkiye şampiyonasında rakiplerini açık ara puanlarla geçmiştir. Aynı başarıyı Marmaris'te de tekrarlayıp Fransa'da yapılacak Avrupa ve Korede yapılacak dünya şampiyonasına katılacağız, "dedi./resimler/2015-5/5/2118109590368.jpg



İlginizi Çekebilir