Çaykaralı Dağcının Zor Eğitimi

Çaykaralı Dağcının Zor Eğitimi

Çaykaralı Recep Mutlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun (TDF) 2.Yaz temel eğitimini başarıyla tamamladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun (TDF) yaz temel eğitim kampına katılan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi sporcu 2. Eğitimini tamamladı. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun (TDF) Erzincan Kemaliye İlçesi`nde düzenlediği 2.Yaz temel eğitim kampına katılan Türkiye'nin değişik illerinden dağcılık kulübü üyesi 67 dağcı ile birlikte eğitime katılan Uzungöl doğa sporları üyesi Recep Mutlu zorlu sınavdan geçerek başarıya imza attı. 

Daha önce Erzurum- Artvin karayolu kenarında, ünlü Tortum Şelalesi yakınında düzenlenen bir haftalık dağcılık kampına katılarak 5 gün süren zorlu sınavlardan geçerek ilk turu başarı ile geçen Mutlu, 21-31 Mayıs tarihleri arasında Erzincan Kemaliye ilçesinde düzenlenen 2'nci eğitim kampına katılarak 5 gün süre ile Kayalara tırmanarak aldığı eğitimle, dağcılığın temel kurallarını, doğada hayatta kalma koşullarını bir hafta boyunca öğrenme olanağı buldu. 5.Günlük zorlu sınavın ardından 2 eğitim kampını başarı ile bitiren Mutlu, üçüncü ileri kaya eğitimi için hafta sonu Isparta'da gerçekleşecek eğitime katılarak Uzungöl doğasporları bayrağını daha'da ileriye taşıyacaktır. 

UDSAK HER YERDE OLACAKTIR

Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun devam eden eğitimlerle ilgili açıklamada bulunan Uzungöl doğa sporları Kulübü başkanı Aydın Mutlu,” Erzurum'da zorlu geçen ilk eğitim kampından sonra, ikinci kamp yeri olan Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde Uzungöl Doğa Sporları derneği adına katılan üyemiz Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğünde Mühendis olarak çalışan Recep Mutlu 5 gün boyunca zorlu tırmanışları başarılı bir performansla yaz gelişim eğitimini bitirerek İleri kaya eğitimine hak kazandı. Bu başarının vermiş olduğu gururla Türkiye dağcılık federasyonunda ve Türkiye'nin her yerinde UDSAK bayrağını dalgalandırarak bizleri onure etmektedir. Kendisini tebrik ediyorum,” dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir