Çaykaralı Askerlere Görkemli Gece

Çaykaralı Askerlere Görkemli Gece

Çaykara'da, vatani görevini yapmak üzere askere gidecek gençler için gece düzenlendi.

İlçemizde, vatani görevini yapmak üzere askere gidecek Murat Deberoğlu, Sefa Alkan ve Abdurrahman Kılıç 95/4 tertip gençler için Işıklı Kale alabalık tesislerinde görkemli bir eğlence gecesi düzenlendi.

Çaykara Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Savaş Dündar'ın organizasyonda yapılan geceye, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nurettin Kaya ve askeri erkan, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, TİSKİ Yönetim kurulu üyesi Namık Kemal Gedikoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Temel Şimşek, eski Çaykaraspor başkanı Hikmet Velioğlu, askere gidecek gençlerin aileleri ile yüzlerce kişi katıldı. /resimler/2015-5/8/2359507348879.jpg

Gecede eğlence ve hüzün aynı anda yaşandı. Gece, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan'ın askere gidecek gençler için yaptığı dua ile başladı. 

Ardından Bir konuşma yapan Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, vatani görevi için yurdun dört bir köşesine kutsal görevini ifa etmeye gidecek olan gençlerimize hayırlı teskereler dileyerek, askerliklerinde geçirecekleri günlerin en kötüsü bu gece gibi geçer temennisinde bulunarak, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. 

Asker olacak gençlere ve ailelerine seslenen Başkan Hanefi Tok, "Cenab-ı Allah'ım asker arkadaşlarımızın vatani görevlerini kazasız belasız yapıp sizlere kavuşturmayı nasip eylesin. Bu askerlik erkek olan herkesin vatani görevidir ve kardeşlerimizde gidip gelecekler. Üzülmek yok! Eğlencelerle gittikleri gibi yeniden eğlencelerle gelişlerini karşılayacağız. Kardeşlerimizin görevleri boyunca da her zaman yanındayız. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından eğlence bölümüne geçildi. Merkez Işıklı Mahallesi Muhtarı'nın askere gidecek gençlere hitaben duygularını içeren şiirin okunması heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Çaykara Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Kamil Hoş'un bağlamasıyla söylediği Asker” türküsü geceye katılan askere gidecek gençlerin ailelerini duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Yöremizin sanatçılarımızdan Turan Kamberoğlu ve Kemençe Sanatçılarından, Enes Yıldırım'ın çalıp söyledikleri yöresel türkülerle geceye katılanlar gönüllerince horon oynayarak keyifli bir gece geçirdiler. Gece, ilerleyen saatlerde en büyük asker bizim asker” sloganlarıyla son buldu.

/resimler/2015-5/9/0001462194856.jpg



İlginizi Çekebilir