Çaykara'lı Yusuf Yazıcı Rusya Ligini Sallıyor

Çaykara

Başarılı futbolcumuz Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı yurt dışında ülkemizi büyük bir başarı ile temsil etmeye devam ediyor.

Trabzonspor’daki başarılı performansının ardından Fransa Liginin güçlü ekiplerinden Lille Takımına transfer olan ve burada hem Şampiyonluk sevinci yaşayan hem de UEFA Avrupa Ligi maçlarında göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı Ülkemizin gurur kaynağı olan oyuncumuz,Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı 2022 yılı Şubat ayında Rusya’nın güçlü ekiplerinden CSKA Moskova takımına transfer olmuştu.

Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı CSKA Moskova ile çıkmış olduğu altı maçın tamamında gol atmayı başararak hem Ülkemizin gurur kaynağı oldu hem de Rusya’da hem CSKA taraftarının hem de tüm futbolseverlerin gönlünde taht kurmayı başardı.

Hemşerimiz Yusuf Yazıcı, CSKA’nın Himki ile karşılaştığı maçın 44. dakikasında takımını öne geçiren golü kaydetti.  Yusuf böylelikle Rusya Premier Liginde çıktığı 6 karşılaşmada da gol atmış oldu. Yusuf'un oynamış olduğu 6 maç sonunda  Rusya Premier Liginde attığı gol sayısı 8'e ulaştı.

Rusya Premier Ligine ilk olarak Spartak Moskova maçıyla başlayan ve bu maçta 1 gol atan Yusuf ardından, sırasıyla Nizhny Novgorod, L. Moskova, Rubin Kazan, Ura maçlarında da gol attı.  Rubin Kazan maçında 3 gol atan Yusuf, diğer maçlarından hepsinde ise 1’er gol atarak tarihe geçmeyi başardı.

9 Nisan 2022 Cumartesi günü oynanan FK Himski maçında ise Yusuf’un takımı CSKA Moskova 9. dakikada Sadygov’in golüyle 1 - 0 geriye düştü.  Bu gole 32. dakikada Ushakov’un golüyle yanıt veren CSKA’da 44. dakikada kazanılan penaltıda hemşerimiz Yusuf Yazıcı topun başına geçti ve takımını 2 - 1 öne geçirmiş oldu.  Yusuf böylelikle Rusya Premier Liginde bugüne kadar çıktığı 6 karşılaşmada da ağları sarsmış oldu. 

BOŞ ZAMANLARININ TAMAMINI ÇAYKARA’DA GEÇİRİYOR

Son zamanlarda Trabzonspor’un Dünya futboluna kazandırdığı Çaykara’lı hemşerimiz Yusuf Yazıcı Çaykara İlçesini çok seviyor  ve farklı bir önem veriyor.İlçemiz Taşlıgedik Mahallesinden Çaykara’lı Hayırsever İş Adamı İsmail Yazıcı’nın oğlu olan Yusuf Yazıcı boş zamanlarını Taşlıgedik,Çaykara ve Çaykara İlçesinin yaylalarında geçirmekten ve Çaykara insanı ile birlikte olmaktan çok büyük bir keyif alıyor.



İlginizi Çekebilir