Çaykara'lı Ressam Arslan,3.Kişisel Resim Sergisinde Sanatseverler İle Buluşuyor.

Çaykara

Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan tarafından açılan 3. Kişisel Resim Sergisi açılışı 23 Şubat 2024 Cuma günü gerçekleştiriliyor.

Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan tarafından açılan 3. Kişisel Resim Sergisi açılışı 23 Şubat 2024 Cuma günü gerçekleştiriliyor.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilecek olan Resimn Sergisinin açılış töreni 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek.

Çaykara’lı Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Arslan tarafından büyük bir itina ile hazırlanan 78 tablo ve resim Tabiat Turizmi etkinlikleri çerçevesinde Sanatseverler ile buluşturulacak.

 Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan Yönetiminde 23 Şubat 2024 Cumi Günü Uzungöl Tabiat Parkı İdare ve Ziyaretçi Merkezinde saat 17.30’da açılışı gerçekleştirilen Yağlı Boya Resim Çalışması ve sergisi bir hafta boyunca Sanat severler ile buluşacak ve 29 Şubat 2024 Perşembe  günü sona erecek.

SANAT GÜNLERİNİ ANIMSAYALIM

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından “Tabiat Turizmi Etkinlikleri Sanat Günleri” kapsamında organize edilen,Çaykara’lı Resim Sanatçısı Mustafa Arslan’ın “Doğa Temalı Yağlı Boya  Resim Çalışması ve Sergisi” Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde başlıyor.

Çaykara-Taşlıgedik Mahallesinden olan, Trabzon´da inşaatlarda çalışan ve hiç eğitim almadan kendi atölyesinde kendine has fırça darbeleriyle yaptığı doğa resimleriyle bir çok  kişisel sergisini açan ve bir çok resim sergisine resimleri ile renk katan Mustafa Arslan yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Sanatçı Mustafa Arslan bu defa Trabzon İlinin  en önemli Merkezlerinden Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde eserlerini  Sanat severler ile buluşmaya hazırlanıyor. 

Çocukluktan gelen yetenek ile Resim konusundaki maharetlerini tuallere mükemmel bir şekilde yansıtmayı başaran Çaykara’lı Ressam Mustafa Arslan,Çaykara Kültürünü resim yolu ile Sanatseverler ile buluşturuyor.Çaykara İlçesinin yaylalarını,mezirelerini,insanların yaşam şekillerini,eski ve yeni Çaykara’yı resim yolu ile dile getiren Resim Sanatçısı Mustafa Arslan bu anlamda Sanat yolu ile Çaykara Kültürüne hizmet vermeye devam ediyor.

MUSTAFA ARSLAN’I TANIYALIM

1970 yılında Çaykara ilçesi Taşlıgedik Mahallesinde doğdu. İlkokulu Taşlıgedik İlkokulunda,ortaokulu Çambaşı orta okulunda ve Liseyi de Çaykara İnönü Lisende okudu.1987 yılında Liseyi bitirip erken hayata inşaat sektöründe başladı. Gurbet, evlilik, çocuk derken bu güne kadar hobi olarak resim çizdi. Artık resme ayıracak zamanı olduğunu ve bunu fırsata çevirmek üzere resim aşkını sanata çevirmenin huzurunu yaşamaktadır.

Sanat tutkusu ilkokul yıllarında okulda çizdiği resimlerle başladığını belirten Mustafa Arslan, hayatın sorumluluğu yanında fırsat buldukça hobi olarak resim yapmaya devam ettim. Hiç eğitim almadan yıllar içinde yaptığım ve hayallerimi süsleyen resimlerimi yaparak Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mustafa Arslan,ikinci kişisekl Resim Sergisini Trabzon'da,şimdi ise 3. Kişisel Resim Sergisini yine Trabzon'da ve Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün de içinde olduğu bir organizasyon ile gerçekleştiriyorum.. Kişisel Sergilerim Trabzon İlinde çok büyük bir ilgi görüyor,bu durum da Trabzon İlinin Sanata vermiş olduğu değeri bir kere daha ortaya koyuyor. Şu ana kadar gerçekleştirmiş olduğum tüm resim sergilerim çok büyük bir ilgi gördü.

Sanatçı Mustafa Arslan 23-29 Şubat 2024  tarihleri arasında bir hafta boyunca Sanatseverler ile buluşarak hem resimlerimizi Sanatseverler ile buluşturacağız hem de Doğa konulu yağlı boya çalışmalarımızı Sanatseverler ile paylaşmaya çalışacağız.

Tüm Sanatseverleri Trabzon İl kültür ve  Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilecek olan  Resim Sergimize bekliyoruz ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir