Çaykaralı İşadamından ?Ayvansaray´ Üniversitesi

Çaykaralı İşadamından ?Ayvansaray´ Üniversitesi

Trabzon Çaykaralı işadamı Plato Vakfı Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı,´nın yıllardır sürdürdüğü üniversite kurma hayalleri gerçeğe dönüştürdü.

Trabzon Çaykaralı işadamı Plato Vakfı Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı,´nın yıllardır sürdürdüğü üniversite kurma hayalleri gerçeğe dönüştürdü. TBMM Genel Kurulunda, İstanbul´da "Ayvansaray Üniversitesi" adıyla Vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi. 

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Meclisteki tüm partilerin desteği ile kabul edilen tasarıya göre, Plato Vakfı tarafından İstanbul Ayvansaray Üniversitesi" kurulacak. 

Üniversite, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mühendislik Fakültesi; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Plato Meslek Yüksek Okulundan oluşacak.

Plato Meslek Yüksekokulunun öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da üniversiteye devredilecek./resimler/2016-11/17/0147194593470.jpgÇaykaralı hemşerimiz Dr. Tolga Yazıcı Eğitime dolayısıyla insana yapılan yatırım en iyi yatırım anlayışıyla bir süre önce eğitim ve öğretimin hizmetine sunduğu Plato Meslek Yüksekokulu´nu üniversiteye dönüştürmek için bir süreden beri yaptığı çalışmalar olumlu sonuçlandı. Daha önce YÖK tarafından onaylanan ve TBMM´de onay aşamasında bulunan İstanbul´da Ayvansaray Vakıf Üniversitesi´nin 16.11.2016 tarihinde TBMM Genel Kurulunda tüm partilerin ortak kararıyla onaylanması büyük sevinçle karşılandı. Bünyesinde oluşturduğu ve Ayvansaray Vakıf Üniversitesi´nin altyapısını oluşturacak, OECD tarafından en iyi eğitim modellerinden birisi olarak seçilen Plato Meslek Yüksekokulu´nda 5 bin 500 öğrencisi ile ülkemizin en kaliteli eğitim öğrenim görüyor olması, Kurulacak olan Ayvansaray üniversitesi için büyük bir avantaj sağlıyor. 

Yıllardır altyapısı için çalışılan Ayvansaray üniversitesi önümüzdeki yıl açılacak bölümleriyle öğrenci alarak öğretime başlaması bekleniyor. 

En büyük hayalinin Ülkemizde bir vakıf üniversitesi kurarak, Dünya´daki en ileri düzeyde eğitim veren üniversitelerin kalitesinin üzerinde eğitim vermek olduğunu ifade eden Plato Vakfı Başkanı ve Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Artık önümüzde engel kalmadı. Üniversitemiz  TBMM Genel Kurulunda tüm partilerin ortak kararıyla onaylanması bizi son derece memnun etti. Tüm parti Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Türkiye´de eğitim alanında bir farkındalık yatarak ülkesini ileri götürecek, Dünya´da onurlandıracak, vatanına, milletine bağlı çağdaş yeni nesiller yetiştireceğiz, ?dedi.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir