Çaykaralı Emekli Müftünün Hayatı Belgesel Oldu

Çaykaralı Emekli Müftünün Hayatı Belgesel Oldu

Çaykaralı Emekli Müftülerden Raif Korkmaz´ın hayatını konu alan belgesel TRT Diyanet TV´de yayınlanacak.

TRT Diyanet TV kanalı, İlçemizin yetiştirdiği değerlerden olan emekli Müftü Raif Kormaz´ın hayatını konu olan belgesel çekimi yaptı. 

Diyanet TV´nin yeni projesi olan ?Bir Asır Bir Çınar? adlı belgesel program, ülkemizin en eski kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan müftülerimiz, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur´an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor. ?Bir Asır Bir Program? ekibi Çaykara Müftülüğünün katkılarıyla ilçemize gelerek Çaykaralı hemşerimiz eski Müftü Raif Korkmaz´ın hayatını konu olan belgesel çekti. 

Yönetmenliğini Salih Özderya´nın öncülüğünde yarım saat sürecek olan program çekimleri için ilçemize gelen 4 kişilik ekip Çaykara ilçe Merkezi, Kormaz´ın doğduğu Ataköy Mahallesi, Sultanmurat Yaylası ve Trabzon Merkezde Çekimler yaptı. Çekimlerle geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar ? Bir Asır Bir Çınar? programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor. 

5 Mayıs Perşembe günü saat 21.00´da TRT Diyanet kanalında yayınlanacak olan programın tekrarı ise Cumartesi saat 18.30´da olacak. Her hafta aynı saatlerde ekrana gelecek olan programda farklı şehir, konu ve isimlere yer verilecek./resimler/2016-5/4/1953403716225.jpgRaif Korkmaz Hoca Kimdir? 

1936 yılında Çaykara´nın Ataköy (Şinek) köyünde doğdu. Babasının teşvikiyle 7 yaşında hafızlığa başlayarak 9 yaşında hafızlığını tamamladı. İlk olarak Ahmet Serdaroğlu hocadan ve Of deresinin âlimlerinden meşhur Hacı İdris Efendi´den yaklaşık 10 yıl Arapça dersleri aldı. İlkokul, lise ve İlahiyatı dışarıdan tamamladı. 1961 yılında Rize Çayeli´nde imam olarak göreve başlayan Raif Korkmaz,  1963 yılında Bilecik ili vaizliğine atandı. Ardından Artvin Borçka´da müftülük hayatına başladı ve Siirt, Kütahya, Çanakkale, Zonguldak ve Trabzon illerinde müftülük yaptı. 2002 yılında müftülük görevinden emekli oldu.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir