Çaykara´dan Güzel Bir Kitap

Çaykara´dan Güzel Bir Kitap

Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanan "Kalemimden Dökülenler" İsimli Kitap Çaykara´lı Hemşerilerimiz Tarafından Çok Beğeniliyor.

ÇAYKARA´DAN GÜZEL BİR KİTAP

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılın 9 Haziran 2017 tarihinde sona erdi.Ve de öğrencilerimiz yaklaşık 3 ay sürecek olan Yaz Tatiline başladılar.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri  tarafından hazırlanan ?Kalemimden Dökülenler? İsimli Kitap tabiri caiz ise adeta gözleri kamaştırıyor.

Değişik konu başlıkları altında hem Öğretmen arkadaşlarımızın hem de öğrencilerimizin mükemmel yazı,şiir ve de resimleri ile süslenen kitabımız Profesyonel bir şekilde hazırlanmış.

/resimler/2017-6/21/1212094053197.jpg

Bizler Çaykara Gündem Ailesi olarak kitabımızın konu başlıklarını Sizler için derledik.Kitabımıza ulaşmak ve de Öğretmen ve öğrencilerimizin o mükemmel çalışmalarını görmek ise tabi ki sizlere kalmış.

MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA

Mat Kuşe Sıvama olarak ön ve arka kapakları hazırlanan Tamamı Renkli birinci hamur kuşa kağıda basılan kitabımız 48 sayfadan oluşuyor.

YAYIN EKİBİ

Hazırlayan:Songül Tomar Demirtürk

Grafik Tasarım:Zeynep Koca

Fotoğraflar:Songül Tomar Demirtürk

EN BÜYÜK PAY TÜRKÇE ÖĞRETMENİNİN

Zeki Bilge Ortaokulumuzun Türkçe Öğretmeni Songül Tomar Demirtürk kitabımızın hazırlanması ve de yayınlanması aşamalarında en büyük paya sahip.2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminde Zeki Bilge Ortaokulumuzda çalışan,İkinci Dönem ise Eş Durumundan Of İlçesine  tayin yaptıran Songül Öğretmenimiz Çaykara İlçemize o kadar bağlandı ki İlçemizden ayrıldıktan sonra da Zeki Bilge Ortaokulumuzdan gönül bağını koparmadı.

Çalışkanlığı, özverili çalışmaları ve de örnek davranışları ile Tüm Okul personelinin takdirini kazanan Songül Öğretmenimiz İstanbul´a kadar giderek kitabımızın hazırlanması ve de yayınlanmasını sağlamış oldu.

Bu anlamda Öğretmenimiz Sayın Songül Tomar Demirtürk´ye Çaykara Halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

ÖNSÖZ

Notlarımız Farklı olsa da Müziğimiz hep aynı Sloganı ile hazırlanan Önsöz Bölümünde Zeki Bilge Ortaokulu Müdürümüz Sayın Şükrü Kara´nın Kitap Sunumunun yanı sıra Öğrencilerimizin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlik fotoğrafları yer alıyor.

/resimler/2017-6/21/1216378589740.jpg

SEVGİ

Kitabımızın ilk Bölümü Sevgi Başlığını içeriyor.Sevgi başlığı altında Zeki Bilge Ortaokulu İngilizce Öğretmenimiz Ayşen Ayar Hocamızın kaleme aldığı ve de mükemmel bir akış ile hazırlanan ?Koşulsuz Sevgi,? adlı yazı yer alıyor.

/resimler/2017-6/21/1218181872908.jpg

Ayrıca Sevgi Bölümünde Öğrencilerimiz Aslı Demirhan,Hümeyra Öztel,İbrahim Büyükgöz,Özlem Bektaş,Kevser Gedikoğlu ve İrem Büşra Yılmaz´ın Sevgi üzerine yazılmış duygu dolu yazılarını bulabilirsiniz.

UMUT

Kitabımızın İkinci Bölümü Umut başlığını taşıyor.Umutları,hayalleri ve de yüreğindeki Kocaman Çocuk Sevdası ile Zeki Bilge İlkokulumuzda artık Sembol haline gelen,her velinin çocuğunu sınıfına verebilmek için adeta yarıştığı Sınıf Öğretmeni Arkadaşımız Gülay Yazar Hocamızın kaleme aldığı ?Umut Sizsiniz? Adlı yazıyı soluk almadan büyük bir keyif ile okuyacağınızdan asla kuşkumuz yok.

/resimler/2017-6/21/1219067030134.jpg

Yine Umut Başlığı altında Öğrencilerimiz Kevser Gedikoğlu,Aslı Dermirhan,Sedef Özbay,Nisanur Tellioğlu,Azra Ak,Asya Sevde Sakı,Yağmur Doğan,Mert Ali Bağcı,Serenay Altunkaynak,Hümeyra Öztel,Koray Ege Pediz ve de Yavuzhan Yaman´ın mükemmel yazılarını bulmanız mümkün.

KUTLU DOĞUM

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed(SAV)´in Doğum Günlerimdolayısı ile hazırlanan Kutlu Doğum Köşemizde Öğrencilerimiz Azra Ak,Nisanur Tellioğlu,Kevser Gedikoğlu,Mert Ali Bağcı,İbrahim Büyükgöz,Hümeyra Öztel,Aslı Demirhan,Erva Keskin ve Melike Şahin´in Peygamber Efendimiz için yazdıkları birbirinden güzel şiirler kitabımızda geniş yer tutuyor.

ENGELLERİ KALDIRMAK

Hayatta önümüze çıkacak olan her engeli azim ve kararlılık ile aşabileceğimizin anlatıldığı ?Engelleri Kaldırmak? bölümümüzde ilk olarak Zeki Bilge Ortaokulu Fen Ve Teknoloji Öğretmenimiz Feyza Göktaş Çelik Hocamızın mükemmel yazıları yer alıyor.

/resimler/2017-6/21/1219550781042.jpg

Öğrencilerimize  hayatta önlerine çıkacak olan engelleri aşma yolunda çok önemli tavsiyelerde bulunan Feyza Öğretmenimizin ?Sadece Anlamak? isimli yazısı hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor.

Ayrıca  hayatta önümüze koyduğumuz engeller ile ilgili olarak öğrencilerimiz Serenay Altunkaynak,Asya Sevde Sakı,Nisanur Tellioğlu,Azra Ak,,Sahra İrem Koçbıyık,Özlem Bektaş,İrem Büşra Yılmaz,Yasin İhtiyar ve Aslı Demirhan´ın mükemmel yazı ve şiirleri  bize göre mutlaka okunmalı.

ÖMER´İME MEKTUBUM VAR

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan Hain Darbe Girişimi esnasında Şehit olan Kahraman Vatan Evlatlarımızdan Ömer Halisdemir İçin de kitabımızda bir bölüm hazırlanmış.

Kitabımızın bu bölümü Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerimizden Serenay Altunkaynak,Aslı Demirhan,Nisanur Tellioğlu,Azra Ak,Sedef Özbay,Yasin İhtiyar ve Esra Keskin´in Şehitlerimiz için yazdıkları duygu dolu cümleleri bulabilmek mümkün.

YALNIZLIK

İnsanoğlu hayata yalnız başlıyor.Bitirirken de yalnız bitiriyor.İşte Zeki Bilge Ortaokulumuz da bunu çok iyi analiz etmiş ve de kitabımızın son bölümünü Yalnızlık Başlığına ayırmış.

Zeki Bilge Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Arkadaşımız Sevgili Kenan Çelik Hocamız Yalnızlık kavramına bizim gibi yaşlı insanların penceresinden bakmamış.İnsanın yalnızlığa da ihtiyacının olduğunu,insanın yalşnızlığı mükemmel bir dinlenme aracı olarak avantaja çevirebileceğini  akıcı bir dil ile mükemmel bir şekilde anlatmış Sevgili Kenan Öğretmenimiz.

/resimler/2017-6/21/1220531409396.jpg

Ve Öğrencilerimiz?Öğrencilerimiz Özlem Bektaş,Yağmur Doğan,Aslı Demirhan,Sahra İrem Koçbıyık,Azra Ak,Hümeyra Öztel ve İrem Büşra Yılmaz mükemmel yazı ve de şiirleri ile yalnızlık kavramını bizlerle paylaşmaya çalıştılar.

SERBEST YAZILAR

Serbest Yazılar Bölümümüzde ilk olarak Zeki Bilge Ortaokulu Müdür Yardımcımız  Sevgili Tayfur Demirali Hocamızın ?Bazen Kuşun Kanadındadır Umutlar? isimli yazıları yer alıyor.Sevgili Tayfur Öğretmenimizin Kendi hayallerini,umutlarını ve de öğretmen oluşunun öyküsünü öğrencileri ile paylaştığı bu mükemmel yazı  bize göre mutlaka okunmalı.

/resimler/2017-6/21/1221504064576.jpg

Serbest Yazılar Bölümünde Aslı Demirhan Kızımızın ?Telefon Melodisi?,Sahra İrem Koçbıyık Kızımızın ?Daha Küçüğüm?,İbrahim Büyükgöz´ün ?Deniz Manzaralı Evim isimli yazıları,Melike Şahin´in ?Memleketim?,Yaşar Efe Koman´ın ?Dostluk?,Ervan Keskin´in ?Songül Hoca´yla?,Gönül Koçbıyık´ın ?O Doğdu?,Koray Ege Pediz´in ?Türk Milleti? isimli şiirlerini bulabilirsiniz.

Bizler Öğretmen ve de Öğrencilerimizin hazırladıkları bu mükemmel kitabı ancak bu kadar anlatabildik.Gerisi zaten sizlere kalmış.Tüm Çaykara Dostlarımızı  bu muhteşem kitabı okumaya davet ediyoruz.Bizden söylemesi.Bu Kitap Evinizin Kütüphanesinde mutlaka yer almalı.

Haberimizi Öğrencilerimizin o duygu dolu cümleleri ile tamamlayalım.

?Gururluyuz.Bizim de artık bir kitabımız var.?



Anahtar Kelimeler: Çaykara Güzel Kitap

İlginizi Çekebilir