Çaykara'da Muhtarın Banka Tepkisi!

Çaykara

Çaykara Ulucami Mahallesi Muhtarı Çakmak, Çay üreticileri ilçemizde mağdur ediliyor, dedi

Çaykara ve Dernekpazarı'nda bulunan Çay üreticilerinin kendilerine sorulmadan hesaplarının Of Ziraat Bankasına açılmasına tepki gösteren Çaykara Ulucami Muhtarı Avni Çakmak, ‘mağdur ‘olduklarını ifade ederek bu uygulamanın kaldırılmasını istedi. 

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde Çay üreticisi yaklaşık 1500 çiftçi ailesi ürettikleri Çay'ın parasının alınması için Of ilçesindeki Ziraat bankasına zorunlu olarak hesap açılmasına tepki göstererek Çaykara'da ziraat bankası olmasına rağmen hesaplarımızı istemememize rağmen neden Of Ziraat bankasına açılmak istenmesine anlam veremediklerini,” ifade ederek, ‘Of'taki banka'da, Çaykara'daki banka değil mi' diye sordular./resimler/2015-5/13/1340088507411.jpg 

ÇAYKARA OLARAK YILLARDIR MAĞDUR OLUYORUZ

Yıllardır Çay üreticileri olarak Çaykara'da mağdur olduklarını ifade eden Ulucami Muhtarı Avni Çakmak, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde zor şartlarda üretim yapan yaş çay üreticileri olarak yıllardan beri İş bankasıyla çalıştık. Yaşlı hasta üreticiler Of ilçesindeki şubeye gitmek zorunda kalıyordu. 2014 yılında verdiğimiz uğraşlar sonucu yaş Çay üretici hesaplarını ilçemizde bulunan Ziraat bankasına aldık. Tam Of'a gidip gelmekten kurtulduk derken, Çaykara Ziraat bankası yetkilileri yine aynı şekilde hesapların Of ilçesinde bulunan Ziraat bankasına açılacağını ifade ettiler. Nedenini bir türlü anlamış değiliz. Of'taki banka da, Çaykara'daki banka değil mi?” Yaklaşık 1500 üretici var. 1-2 ve 3 Çay kırımı, destekleme, budama derken yaklaşık 7-8 milyar lira paranın Çaykara'da dönmesi esnafa faydalı olacaktır. Üreticiler olarak sürekli Of'a gitmemiz bizi mağdur etti. Yetkililerden konuyu düzeltmesini istiyoruz, dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir