Çaykara'da Veli Akademisi Buluşması

Çaykara

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Veli Akademisi Buluşması Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu tarafından Trabzon İl Genelinde başlatılan Veli  Akademisi Buluşması 31 Mart 2022 Perşembe günü saat 13.00’da Trabzon Genelinde aynı anda gerçekleştirildi.Trabzon İl Genelinde 18 İlçe,21 Salon,34 Eğitmen ve 5061 Veli hedefi ile gerçekleştirilen çalışmanın Çaykara Buluşması Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitmen olarak Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ve Psikolojik Danışmanı Çiğdem Çakmak’ın görev aldığı Veli akademiksi buluşmasına Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Numan Tuncer ve Veysel Somuncu ile veliler katıldılar.

"Ebeveyn Tutumlarının Çocuk Gelişimindeki etkileri"konulu Veli Akademisi buluşması hem Çaykara İlçesinde hem de Trabzon İl genelinde velilerin yoğun katılımları ile gerçekleşti.

Veli Akademisi Buluşması Online olarak Trabzon İlinin her İlçesinde aynı anda saat 13.00’da Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

MÜDÜR ÇAMURALİ-KİTAP ÇOCUĞUN DÜNYASIDIR

Çaykara Veli akademisi Buluşma etkinliğinde Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

Konuşmasına Kitap çocuğun Dünyasıdır.Kitap çocuğumuzun hayatını değiştirir sloganı ile başlayan Müdür Çamurali  Veli Akademisi buluşmasına katılan velilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

3 Çeşit Kitap Okuma yönteminin bulunduğunu ifade eden Müdür Çamurali konuşmasını şöyle sürdürdü.

Bu okuma türlerinden birincisi Çocuğun kendi kendine kitap okumasıdır.Bu sistemin başarılı olması oldukça güçtür.Çünkü bir çok çevresel etmen çocuğumuzu olumsuz etkilemekte bu yüzden de bu sistemden arzu edilen verim ne yazık ki alınamamaktadır.İkinci Kitap Okuma Yöntemi Veli ile öğrencinin birlikte kitap okuması ve anne babanın bu konuda çocuğumuza model olmasıdır.Ancak bu sistemde de sıkıntılar vardır.Anne babalarımız günlük yaşamın koşuşturması ve hayat şartları sebebi ile kitap okumaya motive olamamakta,çocuğumuzun seviyesine inememekte,bu durum çocuğumuz tarafından kolaylıkla algılanmakta ve bu şekilde bu sistemin de hiçbir faydası kalmaktadır.

En etkili kitap okuma sistemi ise Çaykara İlçemizde bulunan tüm okullarımızda uygulanmakta olan Sistem Okumasıdır.Bu okuma sisteminde okul yöneticileri,öğretmen ve öğrencilerin aynı anda birlikte kitap okumaya odaklandıklarını ve bu şekilde kitap okumanın öğrencilerimiz üzerinde çok daha faydalı olduğunu kolaylıkla ifade edebilirim.

Bizler Çaykara İlçesi olarak senelerdir Eğitim Öğretimde elde etmiş olduğumuz akademik başarı ve Merkezi Sistem sınavlarında elde ettiğimiz seviyeye öğrencilerimize sistemli kitap okutarak ulaştık ve bu şekilde Çaykara İlçesi Eğitim Öğretim alanında örnek alınan model bir İlçe haline geldi.
REHBER ÖĞRETMEN ÇAKMAK VELİ AKDEMİSİNİ ANLATTI

Programda daha sonra Rehber Öğretmen Çiğdem Çakmak tarafından Veli Akademisi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirildi.İşte Rehber Öğretmen Çiğdem’in konuşmasından satır başları;

Eğitim ailede başlar, okulda devam eder.

 Başarının yolu, netelikli eğitim sistemi, tecrübeli öğretmenler ve ailelerin verdiği destekten, iş birliğinden geçer.

Bilinçli anne babalar, mutlu çocuk ve dolayısıyla da güvenli toplumun oluşmasında başat rol oynarlar.

Okul-veli birlikteliğini güçlendirmek, eğitim süreçleriyle ilgili bilgilendirmek, sorumluluğunun bilincinde bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla velilerimizle tüm eğitim dönemlerini kapsayan bir eğitim programı çerçevesinde bir araya geliyor ve güzel yarınlarımızı kuruyoruz.

Bizi büyük aile yapan, velilerimizle geliştirdiğimiz güçlü bağımızdır. Bu bağ, Veli Akademileriyle devamlı güncellenmekte ve ebeveynlerimizin kendi yaşam becerilerine olumlu katkı yapmayı hedeflemektedir.

BİLGİ VE BİLİNÇ

Eğitim ortamlarımıza güzellikler katan Veli Akademileri, okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmenin yanında çocuklarımızın eğitim ve gelişim süreçleri hakkında velilerimizi bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi içeriyor. Böylece geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler şeklinde yetişmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Veli Akademileri Projemiz, sadece çocuklarımızın eğitim süreçlerinde velilerimizin takınması gereken doğru tavır ve yöntemleri anlatmıyor.

Veli akademisi ile Eğitim uzmanları, akademisyenler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları gibi kişi ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde velilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik yazar, akademisyen, sanatçı, sporcu gibi kişiler okullarda konuk edilebiliyor.

YOL GÖSTEREN UFUK AÇAN EĞİTİMLER

Okullarımızın öncelikle belirlenen aile içi iletişim, bilinçli teknoloji kullanımı, huzurlu aile, örnek anne baba, sosyal çevre ve arkadaş seçimi, sorumluluk bilinci, bağımlılıklardan korunma, görgü kuralları, israf, istenmeyen davranışlar, okul kuralları, okuma kültürü, sosyal sorumluluklar gibi pek çok konu başlığı içerisinden velilerin talepleri doğrultusunda altı eğitim konusu seçmeleri gerekiyor.

Geçen eğitim öğretim yılında uygulanan Veli Akademileri eğitimleriyle velilerimiz daha bilgili, daha bilinçli hâle geliyorlar. Yol gösteren, ufuk açan eğitimlere katılan velilerimiz, çocuklarını dinlemeyi öğrenmenin yanında, aile içi iletişimimizi gözden geçirme fırsatı bulduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca ailecek kitap okumaya başlamak, doğru bilinen yanlışları fark edip düzeltme fırsatı bulmak gibi değişimlere de dikkat çekiyorlar.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Akademisi Buluşması

İlginizi Çekebilir