Çaykara'da Sıfır Atık Veli Kütüphanesi

Çaykara

Çaykara Fatma Bilge Anaokulu tarafından hizmete açılan Sıfır Atık Veli Kütüphanesi göz kamaştırıyor.

Fatma Bilge Anaokulu tarafından kaynakların daha etkili ve verimli kullanılması hedefi ile Başlatılan Sıfır Atık projesine okul tarafından açılan sıfır atık Kütüphanesi de eklendi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından “Ben Merkezli Anlayıştan,insan Merkezli anlayışa” geçiş projesi kapsamında Fatma Bilge Anaokulu tarafından hazırlanan Sıfır Atık Veli Kütüphanesi öğretmenlerin ve velilerin hizmetine açıldı.

Okul Müdürü Nalan Ataman tarafından tasarlanan Sıfır Atık Veli Kütüphanesi son derece rahat,konforlu ve geniş bir ortam olarak hazırlandı.Kütüphanede Öğretmen ve velilerin rahatlıkla çaylarını yudumlayarak kitap okuyabilecekleri modern bir ortam hazırlanmış.Bunun yanı sıra yaklaşık olarak 300 kitap kütüphanede velilerin hizmetine sunulmuş.Kütüphanede Türk ve Dünya klasikleri yer aldığı gibi yeni yayınlamış kitapları da bulabilmek mümkün.

Öğrenci Velileri sabahları çocuklarını okula bıraktıklarında ve akşamları çocuklarını almaya geldiklerinde erkenden geliyorlar.Ve Okul Kütüphanesinde keyifli bir ortamda çaylarını yudumlarken büyük bir keyif ile de kitaplarını okuyorlar.

Öğretmenler ise teneffüs ve öğle araları ile akşamları ders bittikten sonra servis saatine kadar Kütüphanede kitap okuyarak zamanlarını etkili ve verimli bir şekilde değerlendirmiş oluyorlar.

Fatma Bilge Anaokulu velileri uygulamadan son derece memnun.Öğrenci velilerinden Gülten Deniz Sıfır Atık Kütüphanesi sayesinde kitap okumanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.Sabah çocuğunu bıraktıktan sonra ve akşam çocuğunu almaya geldiğinde erkenden okula geldiklerini ifade eden Veli Gülten Deniz Okul tarafından gerçekleştirilen bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Öğrenci velilerinden Hatice Yılmaz ise okulda son derece rahat bir ortamda öğrencilerini beklerken kitap okumanın mutluluğunu yaşadıklarını,severek ve isteyerek kitap okuduklarını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Sıfır Kütüphanesi

İlginizi Çekebilir