Çaykara'da Öğrenciler,Saksıda Büyüttükleri Fidanları Okulun Bahçesine Diktiler

Çaykara

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencileri E Twining Projesi kapsamında saksıda yetiştirmiş oldukları fidanları okulun bahçesine diktiler.

26 Nisan 2023 Çarşamba Günü Proje Rehber Öğretmenleri Fatma Çamurali Rehberliğinde öğrenciljer tarafından Okul Bahçesinin uygun bölümleri fidan dikimine hazır hale getirilerek saksıda yetiştirmiş oldukları fidanları okulun bahçesine diktiler.

Konya Beyşehir ilçesinde bulunan İngilizce öğretmeni Ebru Demir ve Gürcistan'dan Nana Gogiashvili ortaklığında Trabzon İlinden Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmeni Fatma Çamurali, Konya Beyşehir Güler Dağlı Korkmaz, Isparta Mustafa Göksoy, Ordu Yonca Köksal, Isparta Ayşe Betül Eser, Kırıkkale Ayşe Betül Arslan,Manisa Turgutlu Can Ramadan,Bursa Seda Sarıbaş, Gürcistan Ekaterine Kharazishvili, Dimitri Popovi, Tamari Rekhviashvili ve Nino Vardiashvili öğretmen ortakları ile yürütülen Zero Waste (Sıfır Atık) eTwinning projesi kapsamında saksıda yetiştirdikleri fidanları Trabzon  İlinin Çaykara  ilçesinde yapımı tamamlanan ve 2023 Eğitim Öğretim yılında  hizmete giren  Şehit Ahmet Çamur İHL bahçesine diktiler.

2022-2023 Eğitim öğretim yılında da eTwinning projesi  hazırlayan ve 23 Aralık 2022 tarihinde onaylanan proje The Power of Repetition ile proje çalışmalarına başladı. Zeki Bilge Ortaokulu,  Teknoloji ve tasarım öğretmeni Fatma Çamurali,  7A sınıfından 6 , 6B sınıfından 1 öğrencinin katılımı ile Songül Kahraman  ve Romanya 'dan Miron Sorina'nın kuruculuğunu yaptığı The Power of Repetition projesinde ortak olarak çalışmalara başladı.

Projenin amacı, öğrencilerin  geri dönüşüm  hakkında bilinç durumlarını arttırmak, sorumluluk almak ve toplum yararına erkinliklere katılmak ile  ilgili davranışlar geliştirmek

Proje kapsamında halen geri dönüşüm ile ilgili neleri yapıyoruz, başka neler yapabiliriz, geri dönüşüm ile ne gibi kazanımlar elde ederiz, bu sorular üzerinde yoğunlaşıp bu projeyi benimseyip hayat düsturu yapmak ve yaşadığımız bölgede yaygınlaştırmak yine projenin amaçları arasında yer almaktadır.

Ayrıca proje kapsamında projenin amaçlarından bir tanesi olan Toplum Yararına Çalışmalarını sağlamak amacı ile çeşitli kampanyaların gerçekleştirilmesi,evlerde ve Çaykara İlçesinde çeşitli geri dönüşüm kampanyaları gerçekleştirilerek vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

KAYNAK:AA

 



İlginizi Çekebilir