Çaykara'da Minik Yüreklerden Kocaman Gösteri

Çaykara

Çaykara Yerekaban Kur´an Kursu Öğrencilerinin Yıl Sonu Gösterisi gerçekleştirildi.

Çaykara Fatma Yerekaban Kur´an Kursu Öğrencileri hazırladıkları Muhteşem Bir Yıl Sonu Etkinliği ile hem Eğitim Öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden atmış oldular hem de hazırladıkları muhteşem gösteriler ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

9 Haziran 2022 Perşembe  Günü Yerekaban Ana Okulu bahçesinde   gerçekleştirilen Yıl Sonu Programına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, öğretmenler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

 Velilerin büyük bir ilgi gösterdiği Yıl Sonu programında salon doldu bir çok veli programı ayakta takip etmek zorunda kaldı.

KARMA SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı boyunca öğrencilerin öğretmenleri rehberliğinde gerçekleştirmiş oldukları boyamalar ,sınıf içi etkinliklerşinden öne çıkan örnek çalışmalar,ve çeşitli görsel materyallerden oluşan Yıl Sonu Sergisi göz kamaştırdı.Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Müftü Vahit Şenocak yıl sonu sergisini gezerek Sınıf Öğretmenlerinden Yıl Sonu Sergisi ile ilgili bilgi aldılar.

AÇILIŞ KONUŞMASI MÜFTÜ ŞENOCAK’TAN

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Programın açılış konuşması Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak  tarafından gerçekleştirildi.Kur´an Eğitimine erken yaşta başlamanın önemine değinen Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, Fatma Yerekaban Kur´an Kursumuzda 4-6 yaş grubu öğrencilerimize Kura-ı Kerim Eğitimi verildiğini anımsattı.

Özellikle bu yaştaki çocuklarımızı eğitmenin ve de Kur´an Sevgisi aşılamanın son derece yorucu bir çalışma olduğunu anımsatan Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, bu anlamda öğrencilerimizin yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması adına mesai kavramı tanımadan çalışan fedakar Öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür etti.

Atalarımızın Ağaç Yaş İken Eğilir Atasözünü anımsatan İlçe Müftüsü Vahit Şenocak, yoğun gayretler sonucunda çocuklarımızın bu günlere geldiklerini bu gün ise onları bu şekilde yetişmiş olarak karşılarında görmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.

KUR´AN TİLAVETİ

Minik yürekler tarafından okunan dualar salonda bulunan misafirler tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

GÖSTERİLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Öğretmenleri ile birlikte yıl boyunca çalışan öğrenciler hünerlerini sahnede büyük bir başarı ile sergilediler.Çeşitli duaları birbirinden güzel figürler ile sahnede canlandıran minik yüreklerin muhteşem ve kocaman gösterileri misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

KAYMAKAM GÜZEL-KUR´AN EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞTA VERİLMELİ

Konuşmasına Çaykara İlçesinin örnek ve farklı bir Eğitim İlçesi olduğunu ifade ederek başlayan Kaymakam Muhammet Güzel, çocuklarımıza Kur´an-ı Kerim Eğitiminin küçük yaşta verilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.Çaykara Yerekaban Kur´an Kursumuzda öğretmenlerimizin büyük bir fedakarlık içerisinde çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel, bu anlamda tüm Fedakar Öğretmenlerimize minnet borçlu olduğumuzu sözlerine ekledi. Çaykara İlçemizin Eğitimin her alanında Lider İlçe Olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,  Yerekaban  Kur´an Kursumuzda yetişen öğrencilerimizin okula başladıktan sonra da bu başarılarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

PROGRAMIN SON BÖLÜMÜNDE KARNELER DAĞITILDI

Programın son bölümünde Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından öğrencilerin karneleri birlikte dağıtılırken ayrıca Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından öğrencilere çeştli ödüller de dağıtıldı.

Yerekaban Ana Okulu Yıl Sonu Gösterisi birlikte çekilen fotoğraf ile sona ererken daha sonra ise öğrenciler Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile şişme oyun parklarında oyun oynayarak karne heyecanlarını pekiştirmiş oldular.



İlginizi Çekebilir