Çaykara'da Kur'an Kurslarından Milli Ağaçlandırma Günü Kampanyasına Tam destek

Çaykara

Çaykara Müftülüğünün organizasyonunda Kur’an Kursları tarafından Milli Ağaçlandırma Günü dolayısı ile fidan dikimi kampanyası gerçekleştirildi.

“Milli Ağaçlandırma Günü, 11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında, 81 ilde milyonlarca fidan toprakla buluştu. Kampanyaya Çaykara Müftülüğü  de özel fidan dikim programları ile destek oldu.

Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası kapsamında, Türkiye genelinde dikilen fidan sayısı 250 milyonu aşarken Çaykara İlçesi de kampanyadaki yerini almayı başardı.

Çaykara İlçesin de bulunan Kur’an Kursları tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kampanyasına destek vermek amacı ile fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

11 Kasım Perşembe günü yurt genelinde gerçekleştirilen  "Milli ağaçlandırma günü" etkinliklerine destek vermek amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  Kampanyaya destek sağlanmıştı. Bu kapsamda  Çaykara ilçe Müftülüğünün organizasyonu ile Çaykara İlçesinde bulunan  Kur'an Kurslarımızda hafızlık yapan öğrenciler ile  fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliği Ulucami Mahallesi,Yeşilalan Mahallesi ,Çaykara Merkez,Karaçam Mahallesi,Taşkıran Mahallesi ve Karadeniz ve Ülke Turizminin Merkezi Uzungöl Mahallesinde gerçekleştirildi.Kampanya kapsamında yüzlerce fidan öğretmen ve öğrencilerin refakatinde toprak ile buluşturuldu.

Fidan Dikme Kampanyasına Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülüğü Vaazı Mecit Anaçoğlu,Çaykara Müftülüğü Sosyal İşler Sorumlusu Süleyman Yıldırım,Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü İşletme Şefi Nur Ayar ile Din görevlileri,öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

MÜFTÜ ŞENOCAK-BİR AĞAÇ BİR İNSAN DEMEK

Fidan dikim töreninde konuşan Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak, kampanyanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklendiğini belirterek; “Bugün Fidan, Yarın Nefes’ diyoruz. Güzel İlçemiz Çaykara’yı  yeşillendirmek istiyoruz. Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak istiyoruz. Bunun için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Bundan böyle ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanacak olan 11 Kasım’da toprakla buluşturduğumuz 250 milyon fidan, geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.” dedi.

Müftü Şenocak konuşmasında , “Gençlerimizle birlikte Müftülük olarak bu kampanyaya destek olduk. Memleketimizin yeşillenmesini istiyoruz. Dağlarımızın, çorak arazilerimiz varsa onların, Türkiye’mizin en güzel şekilde fidanlarla tabii güzelliğinin oluşmasını istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olacak nesillerin de birer fidan olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir