Çaykara’da Evde Sağlık Hizmetleri Takdir Topluyor

Çaykara’da Evde Sağlık Hizmetleri Takdir Topluyor

Çaykara’da görev yapan Of Devlet Hastanesi’ne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi yaptığı özverili çalışmalar ile bölge insanının takdirini kazanıyor.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban Uysal birimi ziyaret ederek Çaykara M.İlhan Durgun İlçe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Kaan Kurt ile istişarede bulundu.

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerindeki yatalak ve tedaviye ihtiyaç duyan hastalara hizmet veren birim gece gündüz demeden çalışıyor. Trabzon İlinde en sık ziyaret yapan birim olarak 1.sıradaki yerini almış bulunmaktadır. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Of Devlet Hastanesi Başhekimi ve Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Şaban Uysal yaptığı açıklamada, “Of Devlet Hastanesi olarak, Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı ilçelerimize bu hizmeti sunmakta olup Çaykara ilçemizde şu anda 68 hastaya, Of, Hayrat ilçelerimizde de 145 hasta olmak üzere toplam 213 hastaya hizmet sunmaktayız. Bu sayılar yaz döneminde 2 katına çıkmaktadır,” dedi.

 Dr. Uysal açıklamalarında şöyle devam etti:

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

-Bakım gerektiren kanser hastaları,

-Felç ( SVO ) geçirip hareket kısıtlılığı yaşayan hastalar,

-Yatalak olup hayatını başkalarına bağımlı idame ettirmek zorunda olan hastalar,

-Belli aralıklar ile kan tahlilleri yapılması gereken yatalak hastalar,

-Tüm bunların dışında kimsesi olmayan yaşlı ve engelli hastalar bu hizmetten faydalanabilmektedir.

HASTA YAKINLARI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANMAK İÇİN NE YAPMALIDIR?

Yatalak hastası olan hasta yakınları 444 38 33 nolu telefonu arayarak hastalarının kayıtlarını yaptırdıkları takdirde en geç 24 saat içinde o hastamıza ilk ziyaretimizi Hekim eşliğindeki profesyonel ekibimiz ile gerçekleştirmekteyiz. Sonrasında bir planlama yaparak hastamızın durumuna göre tedavi ve ziyaret planlaması yapmaktayız. Ayrıca hasta yakınları hastanemize gelerek Evde Sağlık Hizmetleri Birimimize başvurarak hastalarının kaydını yaptırabilmektedir.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HANGİ HİZMETLERİ SUNMAKTADIR?

-Ameliyat sonrası sağlık kuruluşuna gidemeyecek olan hastaların pansumanı ve dikişlerinin alınması,

-Burundan takılan beslenme amaçlı tüpün ( katater ) değiştirilmesi,

-İdrar sondasının değiştirilmesi,

-Ayrıca bu hastaların; alt bezi raporlarının çıkarılması, otomatik yatak temin edilmesi gibi çok çeşitli alanlarda sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hepsinden önemlisi hasta yakınları ile hastasının yükünü taşımaya ortak olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek çok daha büyük önem taşımaktadır. Dr.UYSAL son olarak: Ziyarete gideceğimizi haber verdiğimiz hasta yakınları bizleri büyük bir özlem ve sabırsızlıkla beklemekte ve yanlarına vardığımızdaki gözlerindeki mutluluk ve ışıltı bizim bütün yorgunluğumuzu almakta ve bizleri yeni hasta ziyaretleri için motive etmektedir diyerek sözlerini tamamladı



İlginizi Çekebilir