Çaykara'da Din Görevlilerine Kırım Kongo Ateşli Hastalığı Eğitim Semineri

Çaykara

Çaykara'da Din Görevlilerine Kırım Kongo Ateşli Hastalığı Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Çaykara İlçesinde  din görevlilerine yönelik olarak kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA) konulu Eğitim Seminer verildi.

Çaykara  Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Çaykara  İlçe Müftülüğünde görevli personele KKKA hastalığı hakkında eğitim verildi.

Düzenlenen seminerde, kırım kongo kanamalı ateşin kene ısırması sonucu bulaşan bir hastalık olduğu hatırlatıldı. Vücuda yapışan kenenin çıplak el kullanmadan vücuttan alınması gerektiğini ifade eden İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerektiğini söyledi.

Eğitim Seminerinde Piknik veya bahçeye giderken de vücutta çıplak yer kalmamasına özen gösterilmesi ve dönüşte mutlaka vücudun kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatan yetkililer, kenelerden korunmak için çalışma sırasında kıyafetlerin dikkatli seçilmesi gerektiğini anımsatarak  Kenelerle mücadelede elbiseler çorapların içine sokulmalı. Eldiven ve çizme giyilerek kenenin vücuda ulaşması engellenmeli, Vücuttaki kenenin çıkarılması konusunda da dikkat edilmesi,. Kene tarafından ısırılan kişi en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır anımsatmalarında bulundular.

Bilgilendirme seminerinden oldukça memnun kalan din görevlileri de bu tür programların önemli olduğunu belirterek faydalandıklarını ifade ettiler.

Çaykara Müftüsü Vahit Şjenocak da , bu seminerde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek bu tür bilgilendirme programlarının devam edeceğini söyledi.



İlginizi Çekebilir