Çaykara'da Çanakkale Şehitleri İçin Temsili Sergi,Hoşaf ve Somun Ekmeği İkramı

Çaykara

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Resim Sergisi ve Dramatizasyon çalışması gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından Çanakkale Şehitlerini Anma Resim Sergisi ve Dramatizasyon çalışması gerçekleştirildi.

20 Mart 2023 Pazartesi günü Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen resim sergisi ve Dramatizasyon çalışması Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile protokol tarafından ziyaret edildi.

Etkinlik kapsamında Zeki Bilge öğrencileri tarafından 250 000  Çanakkale Şehidimiz için temsili Şehitlik Anıtı ve temsili Şehit mezarlıkları hazırlandı.Ayrıca Çanakkale Şehitlerimizin en önemli sembol isimlerinden 276 KG’lık mermiyi tek başına büyük bir güç ile kaldırarak namlunun ucuna süren ve Ocean gemisinin büyük bir yara almasını sağlayan Seyit Onbaşı , Anafartalar Cephesinde 56. fıkrayla omuz omuza çarpışarak, tüm gücüyle düşmana karşı koymayan çalışan Mücahide Hatice Hanım,Mehmet Çavuş,Halide Onbaşı,Nusret Mayın Gemisi,Nezahat Onbaşı gibi sembol isimler sergide öğrenciler tarafından karakterleri ile birlikte temsil edildiler.

Karma Çanakkale Sergisinde Kaymakam Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok Çanakkale Kahramanları stantlarını ayrı ayrı ziyaret ederek görevli öğrencilerden temsil ettikleri kahraman hakkında bilgi aldılar.

Etkinliğin sonunda ise Zeki Bilge Ortaokulu Okul idaresi tarafından Kaymakam Güzel Başkan Tok,Protokol Üyeleri ve öğrencilere 15 Mart 1915 tarihinde cephede çarpışan askerlerimizin öğle yemekleri olan hoşaf ve somun ekmeğini temsili olarak ikram ettiler.



İlginizi Çekebilir