Çaykara'da Buruk 23 Nisan

Çaykara

Çaykara Kaymakamlığı,Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Bayram Coşkusunu yaşayamayan çocuklar ,için farklı aktiviteler düzenlenerek öğrencilerin Bayram Coşkusunu yaşamaları sağlanıyor.

Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Bayram Coşkusunu yaşayamayan çocuklar, için farklı aktiviteler düzenlenerek öğrencilerin Bayram Coşkusunu yaşamaları sağlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tüm Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs(Covit 19) salgını sebebi ile Çaykara İlçesinde buruk bir şekilde kutlanıyor.

Korona Virüs salgını sebebi ile okulların tatil olması ve İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen Sokağa çıkma yasağı sebebi ile evlerinden çıkamayan çocuklarımız en mutlu günlerini evlerinde anne babaları ile birlikte geçiriyor.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN AZAMİ KATILIM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. Yıl Dönümü münasebeti ile Hükümet konağı önünde saat 09.00’da Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Kaymakam Salih Çiğdem’in talimatları doğrultusunda azami sayıda personel ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilen Çelenk Sunma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Tuncer ile Merkezdeki Okul Yöneticileri katıldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin Atatürk Büstüne Çelenk Sunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile Çelenk sunma töreni sona erdi.

EBA TV VE TRT’DE 100.YIL COŞKUSU

Öğrencilerin yaklaşık 1  aydır her gün izledikleri ve artık evlerindeki Okul haline gelen EBA TV ve TRT ekranlarında saat 9.30’da yayınlanan 100. Yıl Coşkusu programları öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor.

SAAT 13.00’DA YÜZÜNCÜ YIL MARŞI

23 Nisan Perşembe Günü Saat 13.00’da hem Çaykara Belediyesi Hoparlörlerinden hem de  tüm Okullarımızın hoparlörlerinden 100. Yıl Marşı okutulacak. Ve Bayram coşkusu evlere taşmış olacak

SAAT 15.00-BAYRAM COŞKUSU BALKONLARDA YAŞANACAK

Çaykara İlçe Merkezinde saat 15.00’da Bayram Coşkusu yaşanacak. Kaymakam Salih Çiğdem, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Emniyet ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı personelinin katılımları ile İlçe Merkezinde Bayram Yürüyüşü yapılacak

Sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilecek olan bu bayram yürüyüşüne çocuklarımız da evlerinin balkonlarından eşlik edecekler ve kendilerine dağıtılan bayrakları balkonlarda sallayarak bayram coşkusuna ortak olacaklar.

SAAT 21.00’DA İSTİKLAL MARŞI

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde ise Hem Çaykara Belediyesi Hoparlörlerinden hem de okullarımızın hoparlörlerinden İstiklal Marşı coşkusu yaşanacak. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız ise evlerinin balkonlarına çıkarak bu coşkuya eşlik edecekler.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Buruk Nisan

İlginizi Çekebilir