Çaykara'da 19 Mayıs Coşkusu

Çaykara

Atatürk’ün Samsuna çıkışının 103. Yıl Dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli törenler ile kutlandı.

ÇAYKARA BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

19 Mayıs dolayısı ile Çaykara İlçe Merkezinde esnaflar işyerlerini bayraklar ile süslerken vatandaşlar da evlerine astıkları bayraklar ile 19 Mayıs coşkusuna ortak oldular.Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından esnaflara ve vatandaşlara bayraklar dağıtılarak bayram coşkusunu yaşamaları sağlandı.

GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÖRNEK HAZIRLIK

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü 10-16 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli çalışmalar gerçekleştirirken 19 Mayıs Resmi törenleri için de Çaykara İlçe Stadyumunu bayraklar ve Atatürk posterleri ile süsledi.Ayrıca resmi törende protokolün ve vatandaşların yerleştirilmesi ile ses sistemi Çaykara Belediyesi tarafından organize edildi.

İLK TÖREN ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili ilk tören 16 Mayıs Pazartesi günü Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğün e ait çelenk Atatürk Büstüne sunulurken saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

RESMİ TÖREN ÇAYKARA İLÇE STADYUMUNDA

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Resmi Tören 19 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.Çaykara Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Resmi programa protokol ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Resmi programa Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı,Saadet Partisi Çaykara İlçe Başkanı Mehmet Nuri Kadıoğlu,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Soğanlı Muhtarı Engin Yazıcıoğlu,Çaykara Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt ile Kurum ve Daire Amirleri,vatandaşlar,öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Resmi programda Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs ile ilgili 103. Yıl mesajı okundu.

BAYRAK COŞKUSU GÖZ KAMAŞTIRDI

Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir yönetiminde sahneye çıkan öğrenciler gerçekleştirmiş oldukları muhteşem bayrak gösterisi ile izleyicilerden büyük bir alkış aldılar.

BANDIRMA VAPURU GÖZ KAMAŞTIRDI

Öğrenciler tarafından Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Özdemir yönetiminde sahneye koydukları Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a gelmesi temsili olarak sahnede canlandırıldı.Sahne canlandırmasında öğrencilerin muhteşem sahne performansları,sahneye hakimiyetleri ve tarihi olayları o günkü tazeliği ile sahneye aktarmalarındaki ustalıkları gözlerden kaçmazken öğrencilerin etkinliği sonunda açmış oldukları bayrak izleyenler ve öğrenciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

ŞİİRLER BÜYÜLEDİ

Çaykara Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından okunan birbirinden güzel şiirler büyük bir keyif ile dinlendi.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON BİRİNCİLERİ ESERLERİNİ OKUDULAR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci olan Zeki Bilge Ortaokulundan Zehra Yaren Özdemir ,ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında birinci olan Çaykara  Anadolu  Lisesinden Sueda Çamurşen eserleri sahnede okutuldu.

ORATORYO GÖSTERİSİ

Çaykara Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dilek Özdemir Yönetiminde gerçekleştirilen Oratoryo gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi.

SPOR GÖSTERİLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Çaykara Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Erol Malkoç ve Sertaç Aydın yönetimindeki Spor gösterileri beğeni ile izlendi.

100 METRE KOŞUSU

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 100 metre koşusu stadyumda gerçekleştirildi.

KORO BÜYÜLEDİ

Çaykara Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Cihan yönetiminde öğrenciler tarafından okunan birbirinden güzel türküler büyük bir keyif ile dinlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şu şekilde:

1-İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA RESİM YARIŞMASI

Yarışmaya katılım sağlayan öğrenci sayısı:7

DERECESİ

ADI SOYADI

OKULU

ESER İSMİ

1

Berra Özüm KÖSE

Zeki Bilge İlkokulu

 

2

İsmail Efe BAL

Zeki Bilge İlkokulu

 

3

İrem BİLİCİ

Zeki Bilge İlkokulu

 

2-ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA ŞİİR YARIŞMASI

Yarışmaya katılım sağlayan öğrenci sayısı:3

DERECESİ

ADI SOYADI

OKULU

ESER İSMİ

1

Zehra Yaren ÖZDEMİR

Zeki Bilge Ortaokulu

Sevin Türkiye’m

2

Zeliha AKDAĞ

Şehit Ahmet Çamur AİHL

19 Mayıs

3

Ayşegül AĞIRMAN

Zeki Bilge Ortaokulu

Türk’ün Yüce Tarihi

3-LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Yarışmaya katılım sağlayan öğrenci sayısı:3

DERECESİ

ADI SOYADI

OKULU

ESER İSMİ

1

Sueda Çamurşen

Çaykara Anadolu Lisesşi

Kurtuluşa Atılan Adım

2

Duygu Naz SAHTİYAN

Cevdet Sunay MTAL

19 Mayıs 1919

3

Yaren CUMANOĞLU

Şehit Ahmet ÇAMUR AİHL

Milli Mücadelenin Başladığı Tarih 19 Mayıs 1919

ÖDÜL TÖRENİ

19 mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen Voleybol Yarışmalarında Kız Öğrenciler kategorisinde Şehit Ahmet Çamur Abnadolu Lisesi,Erkekler Kategorisinde Çaykara Anadolu Lisesi,resim,şiir ve kompozisyon yarışmaları ile koşu yarışmalarında derecweye giren öğrenciler ile Trabzon’da gerçekleştirilen İL Spor müsabakalarında dereceye girmeyi başaran Şehit Ahmet Çamur AİHL öğencilerinden Miraç Ulusoy’a kupa ve madalyaları Kaymakam Muhammet Güzel ile Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Mayıs Coşkusu

İlginizi Çekebilir