Çaykara´da, Yer gök Şehidine Ağladı!

Çaykara´da, Yer gök Şehidine Ağladı!

Şehit komiser Ahmet Çamur "tekbir"lerle son yolculuğuna uğurlandı

Hakkâri´nin Şemdinli ilçesinde PKK´lı teröristlerin hain saldırıda şehit düşen Ankara Özel Harekât Dairesi Başkanlığında görevli Komiser Ahmet Çamur (45) Çaykara´da gözyaşları arasında toprağa verildi./resimler/2015-8/16/2148237644431.jpgDün saat 17:30 sularında Hakkari´nin Şemdinli ilçesi girişinde iş makinesiyle yolu kapatmak isteyen vatan haini PKK´lılara müdahale eden özel harekat polislerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlenen saldırıda, şehit düşen Çaykara Soğanlı Mahallesinden 45 yaşındaki komiser Ahmet Çamur şehit düşmüştü../resimler/2015-8/16/2148584051318.jpgAnkara Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli olan ve 45 günlüğüne geçici görevli olarak Şemdinli´ye giden Ahmet Çamur´un, Şemdinli´deki görevinin son gününde şehit düştüğü belirtildi. Ahmet Çamur´un daha önce 13 yıl Siirt´te görev yaptığı kaydedildi. 

İLK TÖREN VAN´DA

İlçe girişinde iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli Çaykara Soğanlı Mahallesinden komiser Ahmet Çamur (45) için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi.

/resimler/2015-8/16/2150271865574.jpgVan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu. 

Kur´an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas´ın okuduğu duanın ardından "tekbir"ler eşliğinde görev arkadaşlarının omzunda askeri uçağa bırakılan şehit polis Çamur´un cenazesi, Trabzon´a gönderildi./resimler/2015-8/16/2150524522331.jpgŞEHİT KOMİSER AHMET ÇAMUR´UN CENAZESİ TRABZON´DA  

Van´dan Trabzon´a gönderilen ve içinde şehit Ahmet Çamur´un olduğu askeri uçak Trabzon Havaalanına 13:40 sularında indi. Çamur´un Türk bayrağına sarılı naşı Trabzon havaalanına getirilişi sebebiyle bir tören düzenlendi./resimler/2015-8/16/2151253429188.jpgTörene, şehidin yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ile aralarında özel hareket polislerinin de bulunduğu askeri erkân ile aile bireyleri katıldı./resimler/2015-8/16/2152142648977.jpgŞehit Çamur´un Türk Havva Kuvvetlerine ait bir uçak ile havalimanına indikten sonra, Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından uçaktan alınıp, bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları ve karşılamaya gelen çok sayıda vatandaşın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şehidin cenazesi uçaktan indirilirken, hava alanında bekleyen şehidin ablası, ?Kardeşim, küçük çocukların öksüz kaldı sen nerdesin,? diye feryat etti.   /resimler/2015-8/16/2152569212306.jpgÇamur ile aynı uçakla, şehidin eşi Gökçen Çamur ve çocukları Elanur (11), Ayşe Begüm(7) ve Elif Tuğçe(3) ile elinde şehit düşen Ahmet Çamur´un fotoğrafını taşıyan ikiz kardeşi Mehmet Çamur da Trabzon´a geldi./resimler/2015-8/16/2153261400312.jpgBu arada çıkış kapısına doğru gelen aile yakınlarına, İçişleri Bakanı Öztürk, Trabzon Valisi Öz´ün de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen, şehidin eşi, çocuklarına ve ikiz kardeşine bazı polislerin yardımcı olduğu gözlendi.

/resimler/2015-8/16/2153561088449.jpgŞehit Çamur´un cenazesi, daha sonra havalimanında alınarak, baba ocağı Çaykara´ya götürülmek üzere yola çıkarıldı. Cenazesinin götürülmesi sırasında yüzlerce araç şehit konvoyuna eşlik etti./resimler/2015-8/16/2154341245417.jpgŞEHİDİN CENAZESİ ÇAYKARA´DA

Şehit Ahmet Çamur´u taşıyan cenaze aracı 15:10 sularında Çaykara Merkez Camii önünde kurulan taziye çadırı önüne geldi. Burada araçtan indirilen şehidin naşı taziye çadırında yakınlarının görmesi için bekletildi. Bu arada şehidin ağabeyleri Ali Riza, Hasan Ali, Ömer ve ikiz kardeşi Mehmet Çamur ile Ablaları tabuta sarılarak uzun süre ağladılar. Kendilerini yakınları tarafından sakinleştirmeye çalışıldı. Cenaze saatı yaklaştıkça Çaykara´nın sokakları insan seli ile doldu taştı.

/resimler/2015-8/16/2155107183690.jpgCUMHURBAŞKANI CENAZE TÖRENİNDE

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, içişleri Bakanı Muhittin Öztürk, Trabzon milletvekilleri, Trabzon Valisi, İl Emniyet müdürü, kaymakamlar,Belediye Başkanları, polis teşkilatından yüzlerce polis ile binlerce vatandaş katıldı.  

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara ve polislere de başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, cenaze namazı kılınırken şehidin ikizi Mehmet Çamur, kardeşleri Ömer ve Hasan Ali Çamur ile yan yana namaz kıldı./resimler/2015-8/16/2156410154114.jpgTERÖR BELASI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Musallada cenaze namazını kıldığımız Ahmet kardeşimizi ebedi yolculuğuna herhangi bir mevta gibi uğurlamıyoruz. İnanıyoruz ki, şehadet makamına ulaşmış olan şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına. Peygamberlikten sonra makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda. Terör denilen bir bela ile karşı karşıyayız. Bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerli kardeşlerim kendisine silah doğrultana askerimizin de polisimin de vurma yetkisi vardır, bu kesindir. Yüzlerce teröristi askerimiz polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Rehavete kapılmak yok. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerleridir. Bu batılın askerlerine karşı da bu mücadeleyi milletle hep beraber sürdüreceğiz. Bilesiniz ki, er ya da geç bu konuda hakka teslim olanlar galip gelecektir."ifadesini Kullandı.

Vatandaşların büyük bir Türk bayrağı açtığı törende zaman zaman ?Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atıldı. İlçe Müftüsü A.Fuat Baycan tarafından yapılan konuşmadan sonra cenaze namazı kılındı. Yapılan dualardan sonra bir süre omuzlarda taşınan şehit Çamur´un naaşı cenaze aracına konuldu. Çamur´un naaşı daha sonra Soğanlı Mahallesi´ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Şehit Ahmet Çamur´un şehit olduğu haberini alan ailesi, Çaykara ilçesi Soğanlı Mahallesi´ndeki baba evine Türk bayrağı astı.  

Şehit Çamur, hem öksüz hem yetim 

Ankara´da hakim olan Gökçen Çamur ile evli olan ve Elanur (11), Ayşe Begüm (7) ve Elif Tuğçe (3) adında 3 kız çocuk sahibi şehit Ahmet Çamur´un, hem öksüz hem de yetim olduğu belirtildi. Ahmet Çamur´un babası İbrahim Çamur´un 33 yıl önce, annesi Güzela Çamur´un da 21 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. /resimler/2015-8/16/2158063437021.jpgGÖKYÜZÜ BİLE ŞEHİDİNE AĞLADI (YORUM)

Çaykara yasta. Çaykara´nın yüreği Şehit Ateşi ile yanıyor.15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari Şemdinli´de teröristler ile çıkan çatışmada ağır yaralanan daha sonra ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak Şehit olan Ankara Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevli Komiser Ahmet Çamur Doğum Yeri olan Çaykara´da göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Bilindiği gibi Şehit Komiser Ahmet ÇAMUR Ankara Özel Hareket Dairesi Başkanlığında görev yapıyordu. Hakim Gökçen Çamur ile evli olan Komiser Çamur Tuğçe, Elanur ve Begüm isminde 3 tane dünyalar tatlısı kız çocuğu babasıydı. 45 gün önce geçici görev ile Hakkari´ye gönderilen Komiser Ahmet Çamur görev süresinin bitmesine günler kala 15.08.2015 Cumartesi günü Hakkari Şemdinli ilçesi girişinde iş makinesiyle yolu kapatmak isteyen vatan haini PKK´lılara müdahale eden özel harekat polislerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanmıştı. Zaman kaybetmeden Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılan Komiserimiz ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybederek Şehit olmuştu. 

Çaykara İlçesi bu güne her zamankinden çok farklı başladı. Şehit acısı tüm yürekleri yaktı, yıktı. Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Hanefi TOK´un Organizatörlüğünde Çaykara´nın değişik yerlerinden gelen yüzlerce araç şehidi karşılamak üzere Trabzon yoluna koyuldu. Van´dan hareket eden ve şehidimizi taşıyan uçak Trabzon Havaalanına indi. Uçağın kapısı açıldığında ise hepimizin yürekleri bir kere daha yandı. Önce Şehidimizin ikizi ilişti gözlerimize. Ellerinde ikiz Şehidimizin fotoğrafları ayakta durmakta güçlük çekiyordu Sevgili Mehmet Çamur. 

Sonrasında Şehidimizin Hakim Eşi Gökçen Hanım Göründü uçağın merdivenlerinde. Dünden beri kabus gören Gökçen Hanım kim bilir kaçıncı çığlığını yüreğe gömerek dimdik ve vakurlu bir tavır ile indi uçağın merdivenlerinden. Çünkü o ŞEHİT eşiydi.Ağlayıp da düşmanlarını sevindiremezdi. 

Ve Şehidin bizlere bıraktığı emanetleri. O Dünyanın en nadide çiçekleri. Elanur biraz büyük. En azından babasını kaybettiğini anlayabilecek kadar büyük. Çaresiz gözlerle bir yandan annesine destek olmaya çalışırken bir yandan da kardeşlerine sahip çıktı Elanur. Begüm daha 7 yaşında. İleride babasını kaybettiği bu günü anımsar mı bilemeyiz. Ama o da ablası gibi küçük kardeşine sahip çıkmaya çalışarak indi uçağın merdivenlerinden. Ve de içlerinden en şanssız olanı ise kuşkusuz Küçük Tuğçe. Daha 3 yaşında tatlı mı tatlı şeker mi şeker dünya tatlısı bir kız Tuğçe. Öpüp koklamaya doyamadığı biricik babasını bir ömür boyunca bir daha göremeyeceğinden habersiz şaşkın bir şekilde izledi etrafındaki kalabalığı Sevgili Tuğçe. 

Ve Çaykara´ya doğru yolculuk başladı. Trafik adeta durdu. Tüm araçlar Çaykara´ya döndü sanki. Normalde 1 saatlik yol ancak 3 saatte alınabildi trafikteki yoğunluktan dolayı. Ve İlçelerde asılan afişler bizleri bir kere daha gözyaşlarına boğdu. ?Şehidim Emanetin Emanetimizdir? Çaykara adeta insan seline döndü. On binler şehidimizi son yolculuğuna uğurlamak için Çaykara´da hazır bulundu. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, İçişleri Bakanı Çaykaralı Hemşerimiz Sabahattin ÖZTÜRK,Trabzon Valisi Abdül Celil ÖZ, Trabzon milletvekili Koray Aydın,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Çaykara Kaymakamı Mustafa GÜL, Dernekpazarı Kaymakamı Selim ERKOVAN, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ve On binlerce vatandaş katıldı. Şehidimiz İkindi Namazına müteakip Çaykara Merkez Camiinde kılınan cenaze namazının ardından yine yüzlerce araçlık bir konvoy ile doğum yeri olan Çaykara Soğanlı Köyümüzde toprağa verildi.

Şehidin Eşi Gökçen Hanım Ve Şehidin yakınları tabutun başında saatlerce bir yandan gözyaşı dökerken bir yandan da taziyeleri kabul ettiler. 

Aramızdan zamansız ayrılışı ile tüm Çaykaramızı gözyaşlarına boğan Şehidimiz Ahmet Çamur´a Allah´tan Rahmet başta kederli ailesi olmak üzere  tüm milletimize baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. 

Haber yorum: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Şehidine Ağladı

İlginizi Çekebilir