Çaykara´da Tüketici Hakem Kurulu Takdir Belgelerini Aldı

Çaykara´da Tüketici Hakem Kurulu Takdir Belgelerini Aldı

1995 Yılından bu yana yürürlükte olan Tüketici Bilgi Sistemi ile Yetki Alanlarının yeniden belirlenmesi sebebi ile İlçemizde Görev Yapan en son üyeler olan ?Tüketici Hakem Kurulu? Üyelerine Takdir Belgeleri Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından takdi

1995 Yılından bu yana yürürlükte olan Tüketici Bilgi Sistemi  ile Yetki Alanlarının yeniden belirlenmesi sebebi ile İlçemizde Görev Yapan en son üyeler olan ?Tüketici Hakem Kurulu? Üyelerine Takdir Belgeleri Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından takdim edildi.

Tüketici Hakem Kurulu Üyesi olarak Çaykara İlçemizde en son görev yapan Çaykara Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Kamil Hoş,Emre Kaptanoğlu,Çaykara Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Resul Semiz ve Çaykara Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın´a Bakanlık tarafından hazırlanan Takdir Belgeleri Kaymakam Salih Çiğdem tarafından verildi./resimler/2019-3/15/1505535166932.jpgÇaykara İlçemizde senelerdir Tüketicilerimizin haklarını korumak üzere görev yapan son Tüketici Hakem Kurulu Üyelerine bizler de Çaykara Halkı adına teşekkür ediyoruz.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yeni düzenleme ile 01.01.2018 tarihi itibarı ile İlçelerde bulunan Tüketici Hakem Kurulları tamamen kapatıldı./resimler/2019-3/15/1507110949611.jpgVatandaşlarımız Tüketici Hakem Kurulu ile ilgili Başvurularını İnternetten E Devlet şifrelerini kullanarak yapabilecekler.

Ayrıca vatandaşlarımızın Çaykara Kaymakamlığına müracaat etmeleri durumunda Çaykara Kaymakamlığı tarafından da Başvuruları yapılabiliyor./resimler/2019-3/15/1508217669843.jpgVatandaşlar ya da Çaykara Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen başvurular Trabzon Merkez Ortahisar Kaymakamlığı ya da Ticaret İl Müdürlüğünün Sistemine düşüyor ve başvurular buradan takip edilebiliyor.

TÜKETİCİ HAKEM KURULU NEDİR?

Tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasında çıkan uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla 1995 yılında her il ve ilçe merkezinde en az bir tüketici hakem heyeti kurulmuş ve geçen 23 yıllık sürede tüketici hakem heyetleri, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla önemli bir görev üstlenmiştir. Bugün itibariye 81´i ilde ve 921´i ilçede olmak üzere toplam 1011 tüketici hakem heyeti faaliyet göstermektedir. Ancak, aradan geçen süre içerisinde hakem heyetlerinin yapısının yeniden gözden geçirilerek günün gelişen ve değişen şartlarına uygun bir şekilde yeniden yapılandırılması ihtiyaç ve gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları heyetlerin kapatılması çalışması olmayıp, yetki alanlarının (karar mercilerinin) yeniden belirlenmesi olarak hazırlanmıştır.

Tüketiciler, bulundukları yer Kaymakamlıklarına bizzat giderek ya da E-Devlet Kapısıyla Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapabileceklerdir.

Tüketici hakem heyetleri yeniden yapılandırılmış olup, 01.08.2018 tarihi itibariyle uygulamaya geçilmiştir.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir