Çaykara´da Tercih Danışmanlığı Hizmeti

Çaykara´da Tercih Danışmanlığı Hizmeti

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Lise ve Üniversiteye Yerleşecek Öğrenciler İçin Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tercih Komisyonu Oluşturuldu.

ÇAYKARA´DA TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi ile birlikte Okullarda ve Öğrencilerde Tercih Heyecanı başladı.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Lise ve Üniversiteye Yerleşecek Öğrenciler İçin Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tercih Komisyonu Oluşturuldu.

Ortaokullardan Mezun olan Öğrencilerimiz için  Liselere Giriş için Tercih Maratonu Temmuz Ayında başlıyor

24 Haziran Pazartesi günü LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı´nın (MEB) sitesinden açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler tercih dönemini heyecanla beklemeye başladı.

/resimler/2019-6/28/1707568043419.jpg

Öte Yandan Üniversite Sınavı ile ilgili Tercih Maratonu da 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak olan sınav sonuçlarının ardından başlayacak

ÇAYKARA´DA TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONU

Çaykara İlçemizde hem Liseye hem de Üniversiteye yerleşecek olan Öğrencilerimize Rehberlik yapmak üzere iki okulumuzda Tercih Komisyonları oluşturuldu.

KARAKAŞ-VELİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Öğrencilerimizin yoğun bir Sınav döneminin ardından Merkezi Sistem Sınavlarına girdiklerini şimdi ise Tercih Yapma zamanı olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KARAKAŞ Oluşturmuş oldukları Tercih Komisyonları ile öğrencilere ilgi alanlarına göre Tercih yapmalarının sağlanacağını ifade etti

Sınav Tercihinin en az Sınava Hazırlanmak kadar hatta çok daha önemli olduğunu ifade eden Şube Müdürü Erdoğasn KARAKAŞ Öğrencilerimizin Sınav Tercihlerinin mutlaka bir Eğitim Uzmanı tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

/resimler/2019-6/28/1708157194237.jpg

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturmuş oldukları Tercih Danışmanlığı Komisyonların içinde Uzman Okul Yöneticileri ve Rehber Öğretmenlerimizin bulunduğunu anımsatan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Öğrencilerimize hem ilgi istidat bakımından hem de sınavlarda almış olduğu puan bakımından komisyonlarda Uzman Öğretmenler tarafından Rehberlik yapılacağını bu şekilde öğrencilerimizin kusursuz bir şekilde tercih yapmalarının sağlanacağını sözlerine ekledi

/resimler/2019-6/28/1708377346913.jpg

Ortaokul ve Lise Son Sınıf Öğrencilerini ve velilerini Tercih Komisyonlarına beklediklerini ifade eden Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Öğrencilerimizin Yerleştirme Tercihlerinin mükemmel bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.

İŞTE KOMİSYONLAR

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Yönetiminde oluşturulan Komisyonlar şunlar.

1-LGS TERCİH KOMİSYONU

Ortaokuldan mezun olup Liselere Yerleşecek olan Öğrencilerimiz için Kurulan Komisyon

Tercih Merkezi:Zeki Bilge Ortaokulu

TELEFON:0 462 6161464

KOMİSYONDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLER:

S.N.

ÖĞRETMENİN ADI SOYADI

BRANŞI

GÖREVİ

1

Tayfur DEMİRALİ

Türkçe

Okul Müdürü

2

Mehmet SAKI

İlköğretim Matematik

Müdür Yardımcısı

3

Yılmaz ÖZDİN

Rehber Öğretmen

Öğretmen

ÜNİVERSİTE SINAVLARI TERCİH KOMİSYONU

Tercih Merkezi:Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

TELEFON:0 462 6161015

KOMİSYONDA GÖREVLİ ÖĞRETMENLER:

S.N.

ÖĞRETMENİN ADI SOYADI

BRANŞI

GÖREVİ

1

Arif Sami ÖZKURT

Uzman Matematik Öğretmeni

Okul Müdürü

2

Mustafa DEMİRCİOĞLU

Almanca Öğretmeni

Okul Müdürü

3

Adnan KÖSE

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni

Müdür Baş Yardımcısı

4

Çiğdem ÇAKMAK

Rehber Öğretmen

Öğretmen

 

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS´ye giren öğrenciler, 01-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercih işlemlerini yapacaklar. 8´inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

LYS TERCİH MARATONU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı adı altında gerçekleştirilen üniversite sınavları üç oturumda tamamlandı. TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan adaylar sonuçlarını heyecanla bekliyor. ÖSYM´nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 2019 üniversite sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, ÖSYM´nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyebilecekler..

1.TERCİH DANIŞMANLIĞI

Öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak Türk Milli Eğitimi´nin temel amaçlarındandır.

 Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri; öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla sunulan profesyonel destek hizmetleridir.

1.1.TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONUNUN AMAÇLARI

1.1.1. Öğrencilerin yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçiş süreçlerinde onlara rehberlik etmek, 1.1.2. Tercih danışmanlığı sürecinde verilen hizmetleri, belirlenen standartlar doğrultusunda yürütmek.



İlginizi Çekebilir