Çaykara´da Sorunları Çözen Bir Belediye Başkanı İstiyoruz

Çaykara´da Sorunları Çözen Bir Belediye Başkanı İstiyoruz

Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de faaliyet gösteren STK başkanları bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti´nde basın açıklaması yaptılar.

Ülkemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl´de faaliyet gösteren STK başkanları bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti´nde basın açıklaması yaptılar. 

Basın açıklamasında, Uzungöl Mahalle Muhtarlığı Mustafa Tahan, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl Turizm Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, Uzungöl Birlik Aş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve turizmci Murat Akyüz´ün beraber düzenledikleri basın toplantısında," Çaykara´da seçilecek olan Belediye Başkanında liderlik vasıflarının yanında, Karar alma sürecinde adil, kararlı, etkili, vizyon sahibi, azimli, başarılı ve bilgili olmalıdır, "denildi. 

Basın Açıklamasının tamamı aşağıdadır

Uzungöl Mahalle Muhtarlığı, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği, Uzungöl Turizmciler derneği, Uzungöl Turizm Esnaf Derneği ve Uzungöl Birlik A.Ş,  olarak Uzungöl halkını temsilen buradayız. 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimleri için şimdiye kadar Çaykara Belediye Başkanlığı için farklı partilerden birçok aday adayı müracaatlarını yapmıştır.Hepsinin ortak gayesi Çaykaranın Uzungölü ve mahalleriyle birlikte gelişmişliğine katkı sağlamk içindir.Tüm siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyoruz. 

Her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl´ün ve dolayısıyla Çaykara´nın birçok sorunu bulunmaktadır. 

Özellikle son yıllarda ilçelerin gelişmişlik durumları mukayese edildiğinde ilçemiz turizm bölgesi olmasına rağmen diğer ilçelerden çok geride kalmıştır.

Mart 2019 seçimleri yeni  fırsattır. Sorunların çözümü noktasında seçilecek olan ilçe Belediye Başkanının Çaykara ve Uzungölün gelişmişliği ile ilgili çok büyük rolü bulunmaktadır.

Açıklamalarımız turizm bölgesi olan ilçemizi ileriye nasıl taşıyabilirizi hedeflemektedir. Kesinlikle ne siyası, nede kişilere karşı bir art niyet taşımamaktadır. 

Özellikle ülkemiz ekonomisine büyük katkısı olan ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Uzungöl´ün yıllardır çözülemeyen sorunları bulunmaktadır. 

Mesela ;

Uzungöl´ün en önemli sorunu imar sorunudur.

Uzungöl´ün Otopark sorunu vardır.

Uzungöl´ün Trafık sorunu vardır.

Uzungöl´ün yol sorunu vardır.

Uzungöl´ün elektrik ve telekomünikasyon alt yapı sorunları vardır.

Uzungöl´ün peyzaj sorunu vardır. 

Bu sorunların yanında Uzungöl ?deki turizmi 12 aya yaymak için farklı alternatif çözümlerin üretilmesi kaçınılmazdır. (Yıllarca çözülemeyen Teleferik, kış ve su sporları gibi)Ülkemiz ve bölgemizin turizm lokomotifi olan Uzungölün turizm potansiyelini ilçemizin geneline yaygınlaştırılması için gerekli çalışmalar yapılması gerekmektedir. 

Bunları söylerken hükümetimizin ve Sn. İçişleri Bakanımız  Süleyman SOYLU´nun katkıları ile bazı yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Ama asıl olan Uzungöl´ün geleceğini kurtaracak birçok sorunun hala çözülememesi hem yöre halkını hem de Uzungöl´ü ziyaret eden milyonlarca turisti hayal kırıklığına uğratmaktadır.1962 yılında belediye olan Uzungölün 2019´a girerken hala mevcut imar planının  olmaması yöre halkının suçu değildir. 

Kısaca Uzungölün çarpık yapılaşma sorunu halktan değil, yasal boşluklardan ve yöneticilerin kararlı tutum gösterememesinden  kaynaklanmaktadır.

Bu nedenle ilçemizde Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerekmektedir. Seçilecek olan yönetimin ivedilikle belirlenen sorunları çözmek için çaba sarf etmelidir. 

İlçemizde seçilecek olan Belediye Başkanında; liderlik vasıflarına haiz, karar alma sürecinde adil, kararlı, etkili, vizyon sahibi, azimli, başarılı ve donanımlı olmalıdır. 

Sadece kendini seçenleri değil bütün toplumu temsil ettiğinin bilincine vararak ona göre de hizmetleri yürütmelidir. 

Asıl amaçları ; Topluma hizmet etmek ve bu hizmeti etkin verimli ve kaliteli olarak sunmak olmalıdır. Sorunların üstüne cesaretle gitmelidir. 

Halkı sevmeli ve şefkatle yaklaşmalı, gönüllere dokunmalı... 

Belediye Başkanı İnsanlarla kavgalı değil, sorunları ortaya koyan bütünleştirenbirlikte yönetmeyi kendine ilke edinen  Muhtarlarla, STK temsilcileri ile ve düşünürlerin fikirlerini dikkate alarak ortak çare ve çözümler bulmalı... 

Ben yaptım oldu bittiyle değil de ortak akla önem vermeli, tarafsız ve  yansız  Çaykara ve Uzungöl´e yeni plan, proje ve programlarla yenilikler katmalıdır? 

Sonuç olarak ;

Biz Uzungöl Muhtarlığı ve STK´lar olarak az olsun bizim olsun mantığıyla değil, çok olsun tüm Çaykaranın olsun mantığı ile hareket edilmelidir. 

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



emrah turan
7.12.2018 15:45:41
uzungolun bu saydıgınız sorunları var evet ancak asıl sorun zaten bu ınsanlar yanı forograftakıler.ifadelere bakarmısınız beledıye baskanı halkı sevmelı gonullere dokunmalıymıs.beledıye gorevını yapmalı benı sevmesın baskan.uzungole yapılması gereken konular bu ınsanlarla cozulemez zaten bunlar gorevlerınde mahir olabılselerdi uzunhavuza donmezdı uzungol.demekki sorun bunlarda.dunyada bu kadar kotu yonetılen bır doga guzellıgı yok.ınsan bıraz utanır ya baskan halkı kucaklıcakmıs.baskanlar kucaklıyor evet ama baska sekılde kucaklıyor.bu işlere dırayetlı yonetıcı gereklı.onun bununn tanıdıgı.cevreyle alakası olmayan adamlarla bu iş olmaz.burası milli park ilan edılmelı giriş ucretli olmalı.50 ye yakın madde var ancak zamanında yazdık cızdık sozumuzu dınletemedık.bu bı kafa meselesi.surmenede adam ısvecten gelen plaka celıgı cnc makınada kesıp basına bı plastık sap takıp 10 lıraya bıcak satıyor..mesele o bıcak ustasını yasatmak.gelen turıst ıste bole kalıtelı hale getırılır.uzungole dukkanlara uıgruyosun hersey çin malı,siz boylemı turızm yapıyosunuz?

Bir iyi niyetli Çaykaralı.
7.12.2018 18:00:22
Biz Hanefi Tok Başkandan çok çok memnunuz.Bütün Çaykaralılar da aynı diyor başka yollar kalakuleler istemiyoruz.Bu böyle biline.Hanefi Beye selam ak ve aydınlık yoluna devam diyoruz.

İlginizi Çekebilir