Çaykara´da Muhteşem Final

Çaykara´da Muhteşem Final

Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi Tarafından Hazırlanan 7 Kitap 7 Bölge Türkiye Projesi Final Etkinlikleri Çaykara İlçemizde Tamamlandı.

PROJE EKİBİNDEN MUHTEŞEM FİNAL

Düzenlediği Çeşitli Projeler ile Tüm Eğitim Camiasının büyük takdirini kazanan Çaykara İlçemizde Yerel Projelerin yanı sıra artık Ulusal Projeler de hayata geçirilmeye başlandı.Çaykara İlçemizde bulunan her okulda düzenlenen onlarca Yerel Projeden Sonra bu defa da düzenlenen Yedi Kitap Yedi Bölge Türkiye Projesi ile artık Ulusal Anlamda da Proje Faaliyetlerin e başlandı.

Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi Tarafından hazırlanan ve Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ?7 Bölge 7 Kitap Türkiye? Projesi Çaykara Finali 5 gün boyunca devam eden çeşitli etkinlikler ilke sona erdi.

/resimler/2016-8/26/1641306752520.jpg

Ülkemizin 7 Coğrafi Bölgesinden 7 farklı İlçenin pilot olarak seçildikleri ve  her ilçeden 6 kız 6 erkek olmak üzere toplam 12 öğrenci ile yine her bölgeden üçer öğretmenin katılımı ile gerçekleşen proje yaklaşık olarak 8 ay sürdü.Ve de bu hafta Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile tamamlandı.

Proje 8 Ay önce başladı.Proje Ofisi tarafından seçilen 7 ayrı kitap her bölgede bulunan proje okullarındaki görevli öğrencilere dağıtıldı ve öğrencilerden bu kitapları bir aylık bir süre içerisinde tamamlamaları istendi.Daha sonra ise her ay kitaplar toplanarak başka bölgelere dağıtılan kitaplar ile değiştirildi.Bu şekilde 7 ay boyunca her öğrencinin yedişer kitap okumaları sağlanmış oldu.

/resimler/2016-8/26/1642016128114.jpg

Projenin Final Bölümünde ise Bu Öğrenciler Çaykara İlçemize davet edildiler.Karadeniz Bölgesişnden Ev Sahibi olarak Çaykara İlçemizden 6 kız 6 erkek 12 öğrencinin seçildiği projeye Akdeniz Bölgesinden Mersinden seçilen öğrenci Grubu,Güney Doğu Anadolu Bölgesinden Mardin Ömerli´den seçilen Öğrenci Grubu,Ege Bölgesinden Manisa Borlu´dan seçilen öğrenci Grubu,Doğu Anadolu Bölgesinden Kars Kağızman´dan seçilen öğrenci grubu,İç Anadolu Bölgesinden Nevşehir Hacıbektaş´tan seçilen öğrenci Grubu ve Marmara Bölgesinden Balıkkesir Dursunbey´den seçilen öğrenci grubu katıldı.Her Grup 122 Öğrenci ve 3´er Öğretmen olmak üzere 15´er kişilik gruplardan oluştu.

Çaykara İlçemize davet edilen öğrenci ve öğretmenlerin Ulaşım,Konaklama,Yemek gibi tüm ihtiyaçları Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından karşılandı.

/resimler/2016-8/26/1642362691286.jpg

22 Ağustos 2016 Pazartesi Günü Konaklayacakları Öğretmenevi ve Pansiyona yerleşen öğretmen ve öğrenciler o günü hem yol yorgunluğunu atarak hem de şirin İlçemizi, tanıyarak geçirdiler.

23 Ağustos Salı Günü ilk olarak İlçe Millşi Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´yi ziyaret eden öğretmen ve öğürenciler daha sonra ise Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül´ü makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretleri,n ardından Proje Ofisi tarafından kendilerine tahsis edilen minibüsler ile Görnek Yaylası,Sultanmurat Yaylası ve Limonsuyu Yaylasına muhteşem bir gezi düzenleyen öğretmen ve öğrenciler burada hem tadına doyum olmayan bir piknik ziyafeti ile karşılaştı hem de muhteşem doğa manzarası eşliğinde oynadıkları birbirinden muhteşem oyunlar ile unutamayacakları bir gün yaşamış oldular.

/resimler/2016-8/26/1643144567044.jpg

Aynı günün  akşamı Uzungöl  İnan Kardeşler´de  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve kalabalşık bir davetli Grubunun katılımı ile akşam yemeğinde bir araya gelen öğretmen ve Öğrenciler akşam yemeğinin ardından ise Uzungöl´de unutamayacakları muhteşem bir akşam yaşayarak günü tamamladılar.

24 Ağustos Çarşamba Günü Proje Ekibimizin Programında Yedigöller vardı.Yine Minibüsler bile Yedigöller Bölgesine çıkan öğretmen ve öğrenciler burada Bayburt sınırına kadar çıkarak Bölgenin en yüksek sınırına çıkmış oldular.Tıpkı 1 gün önce olduğu gibi muhteşem bir mangal partisi ile karınlarını doyuran öğretmen ve öğrenciler Yedigöllerden biri olan Aygır Gölünde saatlerce çocuk olmanın ve de birlikte oynamanın mutluluğunu yaşadılar.

/resimler/2016-8/26/1643552380444.jpg

Akşam saatlerinde Uzungöl´e dön en Öğretmen Ve Öğrenciler İş Adamı Murat Akyüz´e ait Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek olma özellğine sahişp olan Macera Parkında Saatlerce Eğlendiler.

Bir gün önce olduğu gibi İnan Kardeşlerde karınlareını doyuran öğretmen ve öğrencilere bu defa Sezgin Otel´de muhteşem bir Müzik ziyafeti çekilkdi ve de öğrenciler unutamayacakları bir günü daha tamamlamış oldular.

25 Ağustos Çarşamba Günü Trabzon Yoluna koyulan Projer Ekibi Trabzon´da ilk olarak Atatürk Köşkünü ziyaret ettiler.Buradan Ayasofya Müzesine geçen Öğretmen ve öğrenciler buradan öğle yemeği için Gemiye    geçtiler.Burada kendilerine ikram edilen öğle yemeğini afiyetle yiyen öğretmen ve öğrenciler Trabzon Gezisinin finalini ise Boztepe´de kendilerine ikram edilen çay ile birlikte Trabzonumuzun muhteşem görüntüsünü seyrederek yaptılar.Buradan Forum Alışveriş Merkezine geçen proje ekibi burada gönüllerince alışveriş yapma imkanına da sahip olmuş oldular.

Projenin son günü olan 26 Ağustos sabahı Öğretmen evinde son kahvaltılarını yapan öğretmen ve öğrenciler ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem beş günün mutluluğu içinde yeniden memleketlerine geri döndüler.

Çaykara Halkı olarak İlçemize Böylesine Muhteşem Ulusal Anlamda bir Ptrojeye Ev Sahipliği yaptırma onurunu yaşattıkları için Başta İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa Gül´e,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye,Proje Kordinatörümüz  Sayın İsmail Hakkı Feyzioğlu´na proje ekibimize ve de projede emeği geçen herkese teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Muhteşem Final

İlginizi Çekebilir