Çaykara´da Muhtarlara Aydınlatma ve Uygulama Paneli

Çaykara´da Muhtarlara Aydınlatma ve Uygulama Paneli

TEDAŞ Tarafından Uygulamaya konulan Aydınlatma ve Uygulama Yönetim Paneli 12 Şubat 2018 Salı Günü Çaykara İlçemizde gerçekleştirildi.

TEDAŞ Tarafından Uygulamaya konulan Aydınlatma ve Uygulama Yönetim Paneli 12 Şubat 2018 Salı Günü Çaykara İlçemizde gerçekleştirildi.

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç  tarafından Organize edilen Panel yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi./resimler/2019-2/12/1657417608284.jpgİLK ZİYARET KAYMAKAM ÇİĞDEM´E

Panel kapsamında Çaykara İlçesine gelen AKSA Dağıtım Bölge Müdürü Osman Aydın ve TEDAŞ Bölge Müdürü Gökhan Kömürcü Beraberlerinde Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile birlikte Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem´e nezaket ve Hayırlı Olsun ziyaretinde bulundular.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un da katıldığı ziyaret esnasında Çaykara İlçesinin Genel Elektrik sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarete Çaykara İlçemizin Elektrik sorunlarının çözümü konusunda ortak bir çalışma programı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı

PANEL´E YOĞUN KATILIM

Çaykara İlçesi Aydınlatma ve Uygulama Yönetim Paneli Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi./resimler/2019-2/12/1658286359151.jpgToplantıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon AKSA Dağıtım Bölge Müdürü Osman Aydın,TEDAŞ Bölge Müdürü Gökhan Kömürcü,Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Beşikdüzü Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarıçam,Çaykara AKSA Bakım Müdürü Tolga Yanık,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çaykara İlçemizde görev yapan Muhtarlar katıldılar

ÇAYKARA´NIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Panelde ilk olarak Çaykara İlçemizin Elektrik Sorunları masaya yatırıldı.Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahalle Muhtarı Abdullah Kulaç Muhtarlar adına söz alarak İlçemizin elektrik sorunları hakkında genel bilgi verdi./resimler/2019-2/12/1659123703829.jpgBaşkan Abdullah Kulaç tarafından dile getirilen sorunlardan bazıları şunlar:

1-Çaykara İlçemizde Elektrik Dağıtımı ve hizmeti anlamında Yatırım Bekleyen Mahallelerimiz ne yazık ki bu yatırımları alamadılar.

2-Çaykara İlçemizin kırkın üzerinde Yaylası bulunuyor.Yaylalarımızın Trafo Binalarının ödeneklerini vatandaşlardan temin etmenin hiçbir imkanı yok.Bu durumda Muhtarlar kendi çabaları ile bu Trafo ödeneklerini karşılama yoluna gidiyorlar.Bu soruna kalıcı bir çözümün bulunması gerekiyor.

3-Çaykara İlçemizin Elektrik Hizmeti bakımından en önemli eksiği ise Eleman Eksiği?Arızalarda İlçemizde yeteri kadar eleman olmadığı için vatandaşlarımızın sorunları ne yazık ki çözülemiyor.

MUHTARLAR SORUNLARINI ANLATTI

Toplantıda daha sonra her Mahalle Muhtarı sıora ile söz alarak kendi mahallelerindeki Elektrik Sorunları hakkında bilgi verdiler.

MARAŞLIOĞLU-ARIZA EKİBİ 4 AY BOYUNCA YAYLALARDA

Elektrik Arıza Ekibinin Yaz sezonu boyunca yaylalarda olduğunu ve bu ekibi yayladan indirmenin mümkün olmadığını ifade eden İlçemiz Şahinkaya Mahallesi Muhtarı Refik Maraşlıoğlu özellikle Yaz Mevsiminde Köylerdeki arızalar için ek ekibin mutlaka gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

BAŞKAN TOK-KALİTELİ HİZMET İSTİYORUZ

Panelde Elektrik Kurumu ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve uyum içerisinde çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İnsanının hizmetin her türlüsün en kaliteli olanını  ha

Çaykara İlçemizde Hatları yenilenmeyen ve uzun seneler boyunca aynı elektrik hatları ile hizmet veren Mahallelerimizin bulunduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu hatların mevcut ihtiyaçlara cevap vermediğini bu yüzden de bu hatların yeniden yapıolması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yaylalarımızda seneler önce yapılan elektrik hatlarının günümüz şartlarına cevap vermediğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok insanlarımızın yaşam standatlarının değiştiğini yaylalarımızda kullanılan elektrikli aletler çoğaldıkça mevcut hatların artık insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap veremediğini sözlerine ekledi.

Çaykara Belediyesi olarak Elektrik anlamında altyapı planlamalarını yaptıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 2020 yatırım programı ile bu sorunların büyük bir bölümünü çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçemizde kırka yakın yaylamızın bulunduğunu ve her yaylamızın elektrik sorununu çözüme kavuşturabilmek için planlı ve programlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok en kısa zamanda bu sorunları çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

AYDINLATMA İHBAR MOBİL UYGULAMA SİSTEMİ

Panelde TEDAŞ Bölge Müdürü Gökhan Kömürcü tarafından  yeni uygulamaya konulan ve vatandaşlarımızın kolaylıkla başvuru yaparak elektrik direklerindeki arızayı genel merkeze ulaştırabileceği Aydınlatma İhbar Mobil Uygulama Sistemi hakkında bilgi verildi.

UYGULAMA NASIL OLACAK

Mobil Cep Telefonundan kolaylıkla İndirilebilecek bir Program Sayesinde TEDAŞ Giriş Sayfasından Arıza kaydı verilebiliyor.

Iphone ya da Android Uygulaması Cep Telefonlarına kolay bir şekilde indirilebiliyor.

IOS SÜRÜMÜ

IOS için öncelikle Appstore´den ?TestFliht? uygulaması  Cep Telefonuna İndiriliyor.

Ardından:

https://testflight.apple.com/Join/xVaydYHh

İnternet sitesine girerek program yüklemeyi tamamlamak gerekiyor.

ANDROİD SÜRÜMÜ

Play Store üzerinden ?Aydınlatma İhbar? olarak aranarak uygulama indirilebilir

https://play.google.com/store/apps/detai,ls?id=com.tedasapp

KAYIT OLMA VE GİRİŞ İŞLEMLERİ

Kayıt İşlemi şu şekilde gerçekleştiriliyor:

Uygulama indirildikten sonra Giriş tuşuna basılıyor

2-T.C.Kimlik Numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılıyor.

Kullanıcı Sisteme girmeden önce arıza yapan elektrik direğinin fotoğrafını çekiyor.Arıza yapan Elektrik direğinin fotoğrafı çekilirken İnternetten indirilen program sayesinde Cep Telefonu arıza yapan elektrik diğerinin bulunduğu yerin haritasını da çekiyor.

Arıza kaydı oluştururken çektiğimiz video ya da fotoğrafları da sisteme yüklüyoruz.

Verdiğimiz Arıza Kaydı Dağıtım Şirketinin sistemine düşüyor.

Dağıtım Şirketi Arızaya Araç gönderirken Cep telefonundan gönderdiğimiz sinyal arıza şirketini yönlendiriyor ve arıza ekibi hiç kimsenin yardımı olmadan ,kimseye adres sormadan kendi elleri ile koymuş gibi gelip arıza yapan elektrik direğini buluyor.

Arıza giderildikten sonra ise Arızayı bildiren Cep Telefonuna Arızanın giderilme durumu hakkında kısa mesaj ile bilgi geliyor.



İlginizi Çekebilir