Çaykara´da Kurtuluş Coşkusu

Çaykara´da Kurtuluş Coşkusu

Şirin İlçemiz Çaykara´nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

Şirin İlçemiz Çaykara´nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü İlçemizde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü ile ilgili ilk Tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi./resimler/2019-2/27/1541317622245.jpgÇelenk Sunma Töreninde Çaykara Kaymakamlığı adına Kaymakam Salih Çiğdem,Çaykara Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunuldu ve Selamlama gerçekleştirdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile Çelenk Sunma Töreni sona erdi.

RESMİ TÖREN ÇARŞI İÇİNDE

Şirin İlçemiz Çaykara´nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü ile ilgili Resmi Tören Çarşı içinde Cami Önünde gerçekleştirildi./resimler/2019-2/27/1544408094736.jpgResmi, Anma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve İrfan Topal ile Öğretmenler,öğrenciler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

RESMİ TÖREN ZEKİ BİLGE´NİN

Resmi Tören Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.Zengin etkinlik ve organizasyonlar ile hazırlanan Resmi Tören tabiri caiz ise adeta göz kamaştırdı.

KAYMAKAM ÇİĞDEM VE BAŞKAN TOK´TAN KURTULUŞ KUTLAMASI

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kurtuluş Programına katılan Halkımızın ve Öğretmen ile Öğrencilerimizin Kurtuluş Günlerini kutladılar.

AÇILIŞ KONUŞMASI BAŞKAN TOK´TAN

Açılış Konuşması Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından gerçekleştirildi.

 Millet olarak tarihimizin çok büyük zaferler ile dolu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Orta Asya´dan Anadolu´ya kadar bir çok başarı ve de zafer öykülerini tarihin altın yapraklarına yazarak Anadolu topraklarına yerleştirildiğimizi ifade etti. Trabzon İlimizin Ülkemizin en önemli yerleşim birimlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Tok   Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han´ın 1453 yılında İstanbul´u fethettiğini, bundan 8 sene sonra ise 1461 yılında Trabzon´u fethederek İstanbul´un fethini taçlandırdığını sözlerine ekledi.

/resimler/2019-2/27/1546053408891.jpgTarihin her döneminde Çaykara halkımızın gösterilen tüm kahramanlık destanlarının en ön saflarında yer aldığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kurtuluş Savaşımızda da yine Çaykara Halkımızın Sayısız Kahramanlık Destanı yazdığın ı ifade etti. Gösterilen Kahramanlık Destanlarının en önemlilerinden birinin İlçemiz Sultanmurat Yaylasında yaşandığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sultanmurat Yaylamızdaki Şehitlikte bir çok kahramanın yattığını ve de bu gün bizlerin onların kahramanlıkları sayesinde bu cennet vatanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımızı sözlerine ekledi.

 Tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de iç ve dış düşmanların ülkemizi güçsüz düşürmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ancak bizlerin Millet olarak birlik ve beraberlik halinde hareket ederek tüm planları ve oynanmaya çalışılan oyunları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yok edeceğimizi sözlerine ekledi. 

ASLI DEMİRHAN´DAN KAZANILDI ÇAYKARAM ŞİİRİ

Çaykara´lı Şairimiz Mehmet Kabaoğlu tarafından kaleme alınan Kazanıldı Çaykaram adlı şiir Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencisi Aslı Demirhan tarafından okundu.

OKUL KOROSU BÜYÜLEDİ

Zeki Bilge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatih Günay tarafından hazırlanan Okul Korosu birbirinden  güzel Karadeniz Türküsünü mükemmel bir şekilde seslendirdi.

Müzik Öğretmeni Fatih Günay´ın Gitarı ile eşlik ettiği,Türkçe Öğretmeni Ahmet Karaca´nın Kemençesi ile Ortak olduğu koro etkinliğinde öğrencilerimiz Cengiz Selimoğlu´nun güzel türküsü Çaykara ile Karadeniz Türkülerini büyük bir başarı ile seslendirdiler.

SATRANÇ ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Çaykara Belediyesi tarafından 27 Şubat Çaykara nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödül ve Madalyaları Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından verildi./resimler/2019-2/27/1547259505946.jpgOrtaokullar Arasında gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında:

Birinci Olan:Zeki Bilge Ortaokulundan Doğukan Doğukan Dağhan´a

İkinci Olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan Berat Nuri Ulusoy´a

Üçüncü Olan Köknar Ortaokulu Öğrencisi Gökdeniz Şimşek´e

Dördüncü olan Taşkıran Mustafra Özer Ortaokulu Öğrencilerinden Akın Barut´a

Beşinci Olan:Karaçam Ortaokulu Öğrencilerinden Mehmet Zeki Kabaoğlu´na

Ödül ve Madalyaları Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem tarafından takdim edildi.

İLKOKULLARIN ÖDÜLLERİ

İlkokullar  Arasında gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında:

Birinci Olan:Zeki Bilge İlkokulundan Ahmet Mutlu´ya

İkinci Olan Zeki Bilge İlkokulundan Adem Tuğra Baltürk´e

Üçüncü Olan Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan Melike Nur Mutlu´ya

Dördüncü olan Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan Efehan Alamanoğlu´na

Beşinci Olan:Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan Ege Mutlu´ya

Ödül ve Madalyaları Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem tarafından takdim edildi.

BÜYÜKLERİN ÖDÜLLERİ BAŞKAN TOK´TAN

Çaykara Belediyesi tarafından 27Şubat Çaykara nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü ile ilgili gerçekleştirilen Satranç Turnuvasında  Büyükler Kategorisinde Dereceye Giren Sporculara  Ödül ve Madalyaları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  tarafından verildi.

Birinci Olan:Erol Malkoç´a

İkinci Olan Hızır Ayan´a

Üçüncü Olan Cemil Sarı´ya

Dördüncü olan Muharrem Uzun´a

Ödül ve Madalyaları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  tarafından takdim edildi.

MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİSİ

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından sunulunan muhteşem bir gösteri ile son buldu.

Çaldıkları ve okudukları birbirinden güzel marşlar ile Kurtuluş törenine muhteşem bir güzellik katan Mehteran Takımı aynı zaman okudukları birbirinden güzel marşlar ile de Kurtuluş etkinliklerine katılan yüzlerce vatandaşa muhteşem bir tarihi yolculuk da yaşatmış oldular.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Kurtuluş Coşkusu

İlginizi Çekebilir